SKAL BLI BEDRE PÅ ALT: Tom Nordlie bruker tida som arbeidsledig fotballtrener til å bli bedre, både fysisk og som leder. Foto: Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SKAL BLI BEDRE PÅ ALT: Tom Nordlie bruker tida som arbeidsledig fotballtrener til å bli bedre, både fysisk og som leder. Foto: Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Nordlie har fått jobb-tilbud

Men reiser vekk i opptil åtte uker.

|||(Dagbladet): Tom Nordlie har vært uten trenerjobb i snart fire måneder, siden han gikk fra Fredrikstad i januar.

Overfor Dagbladet røper 48-åringen at han forbereder seg knallhardt til en ny jobb. Foreløpig har tilbudene ikke vært riktige.

- Ja, jeg har fått forespørsler, sier Nordlie.

På grunn av en utenlandsreise opptil åtte uker framover blir han neppe klubbtrener igjen før tidligst til etter VM-pausen.

START-SUKSESSS: Kristoffer Hæstad er en av dem Nordlie snakker med når han jobber med å bli en bedre leder. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
START-SUKSESSS: Kristoffer Hæstad er en av dem Nordlie snakker med når han jobber med å bli en bedre leder. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer

- Jeg må vurdere hva som kommer, men jeg er i utlandet i fra to til åtte uker, sier Nordlie.

- Hvor skal du?

- Det kan jeg ikke si.

Går gjennom alle økter siden 2006
Nordlie bruker mye tid på fysisk egentrening, han står på tredemølla når Dagbladet snakker med ham på telefonen. Samtidig jobber han hardt med å utvikle seg som leder.

- Jeg går gjennom alle øktene jeg har hatt siden Start, absolutt alle økter med alle lag, sier Nordlie.

Han er oppgitt over bildet som er malt av ham i media, som en hissig, bøttesparkende sjef som sliter ut folk rundt seg.

For å stille bedre rustet til neste oppgave snakker han med andre toppsjefer i norsk idrett, samt spillere han har vært rundt de siste årene.

Navnene han ramser opp er blant andre Nils Johan Semb, Marit Breivik, Bjørn Helge Riise, Arne Hansen, Kristoffer Hæstad og Jon Midthun Lie.

- Jeg jobber for å utvikle meg som leder. Jeg skal rykke opp en divisjon på alt, for å utvikle meg. Og jeg snakker med mange personer. Jeg får positive og kritiske innspill fra spillere jeg har trent og folk jeg har respekt for, sier Nordlie.

Inn- og utland Han har vært redningsmann for Viking og Kongsvinger, opprykkstrener med Start og Odd. Han er omstridt, hyllet og utskjelt. Når neste sjanse kommer er Nordlie klar.

- Jeg tenker både jobber sivilt og fotballjobber i inn- og utland. Jeg har hatt muligheter i både Sverige og Danmark tidligere. Jeg jobber med å uvikle meg, jeg jobber ikke mot klubber.

Fordi han skal på et langt utenlandsopphold er han neppe aktuell for trenerjaktene klubber som Hønefoss eller Kongsvinger. Han ønsker ikke å kommentere om de to klubbene har vært i kontakt.

SLUTT I FFK: Tom Nordlie sa farvel til spillerne i Fredrikstad etter bare fem måneder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SLUTT I FFK: Tom Nordlie sa farvel til spillerne i Fredrikstad etter bare fem måneder. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi får se hva som dukker opp. Uansett hvilken type jobb det blir, må jeg ha ambisjoner, sier Nordlie.

Da Kongsvinger mistet treneren i forrige ble han straks foreslått av supporterne, de trengte en mirakelmann. Samtidig begynte ryktene å svirre.

Var i LA, ikke på Kongsvinger
- Jeg har fått sms-er fra ti medier om at jeg er blitt sett på middag på Kongsvinger, men da satt jeg i Los Angeles med familien. Jeg kom hjem forrige mandag, sier Nordlie og trekker fram enda et eksempel på hvor galt det kan gå når folk er for ivrige til å trekke konklusjoner.

- Da jeg kom hjem dro jeg rett til Haugesund for å holde foredrag, og så sier folk at jeg skulle jeg bli trener der.

Nordlie stresser ikke med å kommer tilbake i fotballen.

- Jeg jobber hardt for å forberede meg til neste jobb, men alt har med timing å gjøre. Det må være rett klubb.

SLUTT I LSK: Nordlie trakk seg i Lillestrøm i august 2005. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
SLUTT I LSK: Nordlie trakk seg i Lillestrøm i august 2005. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
REDNINGSMANN: Nordlie holdt Viking i Tippeligaen i 2006. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
REDNINGSMANN: Nordlie holdt Viking i Tippeligaen i 2006. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer