Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie har tatt tilbake «Fort Fredrikstad»

Men borte er det til å grine av.

HJEMME BEST, BORTE VERST: Tom Nordlie ledet Fredrikstad til 3-0 mot Odd i går, og står med tre seire på tre forsøk hjemme, I denne situasjonen ser det imidlertid ut som han tenker på den begredelige bortestatistikken - der det er blitt tre tap av tre mulige. Foto: Arnt E. Folvik
HJEMME BEST, BORTE VERST: Tom Nordlie ledet Fredrikstad til 3-0 mot Odd i går, og står med tre seire på tre forsøk hjemme, I denne situasjonen ser det imidlertid ut som han tenker på den begredelige bortestatistikken - der det er blitt tre tap av tre mulige. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

||| (Dagbladet.no): Tre hjemmeseire på tre forsøk er fasiten etter at Tom Nordlie tok over sjefsstolen i Fredrikstad.

Vålerenga, Lillestrøm og Odd Grenland har i tur og orden blitt slått av gamletreneren på Fredrikstad Stadion.

- Jeg har ingen logisk forklaring på hvorfor vi har tatt tre seire hjemme, og har tre tap borte. Vi har likevel variert mer i prestasjonene borte enn hjemme. Mot Strømsgodset åpnet vi bra, men kollapset totalt. Mot Stabæk innså vi at vi møtte et bedre lag og la om taktikken deretter. Foran Tromsø-kampen hadde jeg trent laget i tre kvarter og fikk ikke påvirket laget nok, forklarer Tom Nordlie til Dagbladet.

For i den fotballgale byen Fredrikstad er gode opplevelser på Fredrikstad Stadion det som står høyest:

- Det er yrende interesse for fotball i byen. Publikum er helt klart med på å dra oss frem. Stadion er intim og det er vanskelig å spille mot oss her. Slik det skal være, konkluderer Nordlie.

FFK-kaptein Jan Tore Ophaug tror den sterke hjemmestatistikken skyldes at laget tør å spille fotballen de spilte i fjor:

- Vi får utrolig støtte her på Fredrikstad Stadion. Vi slipper skuldrene ned og våger å spille vårt eget spill. I kampene mot Vålerenga, Lillestrøm og Odd Grenland har vi sett ut som ifjor, forklarer han til Dagbladet.

Nordlie vil likevel ikke å spekulere i om kun tre poeng på hjemmebane i neste kamp mot Molde er nok til å redde plassen:

- Det ser bedre ut med tanke på kvalifiseringsplassen nå, men om hjemmeseier mot Molde holder til å unngå nedrykk tør jeg ikke spekulere i. Serien er ikke slutt før 1.november. Jeg har vært med for lenge i gamet til å vite såpass, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling