Nordlie kan bli utestengt

Vålerenga-trener Tom Nordlie må sende forklaring til fotballforbundet på hvorfor han entret banen i pausen under oppgjøret mot Stabæk i går.

- Når du er i Vålerenga kan du ikke gjespe eller klø deg i ræva før du enten er på TV eller i avisa, sier en irritert Tom Nordlie til Dagbladet.

Ifølge forbundet risikerer Nordlie i verste fall utestengelse fra flere kamper. Det bekrefter lovsjef Thor Grønnerud i fotballforbundet.

- Her blir ingenting avgjort før kamprapporten foreligger, og Tom Nordlie har fått forklart seg. Men det kan bli en straffereaksjon i form av utestengelse i en eller flere kamper, eventuelt bot, sier Grønnerud til Dagbladet.

Rettferdig

Tom Nordlie ble ikke glad da han hørte uttalelsene til Grønnerud på formiddagens VIF-trening.

- Jeg synes ikke Grønnerud burde la seg intervjue om dette før han har snakket med meg, sier en irritert Nordlie til Dagbladet.

Han står beinhardt på at han ikke gjorde noe galt da han gikk på banen i pausen og kjeftet på dommeren. Før han like etter spraket ballen i sinne mot Vålerengas innbytterbenk.

- Det må være lov å vise følelser. Jeg er bare opptatt av rettferdighet, og fortjener ikke straff for det jeg gjorde. Dessuten fikk jeg heller ikke noe gult eller rødt kort da dette skjedde, så hvorfor skal jeg da straffes i ettertid? spør Nordlie.

Stemples

Nordlie likte heller ikke måten episoden ble omtalt på i går kveld. Spesielt av TV2, som hadde en innringing der folk ble spurt om han burde bli straffet for episoden.

- Jeg blir jo stemplet som en kriminell. Dette er å gjøre en mygg til en elefant. Man skulle jo tro det var jeg som ble utvist, men det var vitterlig Joachim Walltin, sier Nordlie engasjert.

- Er du redd for at disse episodene rundt deg skal ta oppmerksomheten fra spillerne og den jobben du har å gjøre i klubben?

- Ja, det blir fort feil fokus. De som kjenner meg vet at jeg er en hardt arbeidende og seriøs trener. Og det er jo slik jeg ønsker å bli framstilt. Nå fremstår jeg som den apekatten.

Verre i Odd

For Tom Nordlie er det tydeligvis fortsatt litt uvant å ha rikspressen hengende i ryggen for det han karakteriserer som små bagateller.

- Jeg både sa og gjorde verre ting i Odd enn dette, men da var det ingen som skreiv om det. Jeg håper jeg får betalt av dere journalister snart, ler Nordlie.