Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie kan koste FFK en halv million kroner

Er i forhandlinger.

TRAKK SEG I LSK: Tom Nordlie har trent både Odd, VIF, Viking og LSK i toppserien. Det siste året har han vært en suksess i KIL. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
TRAKK SEG I LSK: Tom Nordlie har trent både Odd, VIF, Viking og LSK i toppserien. Det siste året har han vært en suksess i KIL. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet.no): Tom Nordlie var ikke forberedt på at han i dag skulle lanseres som ny FFK-trener.

Til Fredriksstad Blad sier Kongsvinger-treneren at at han ble kontaktet av Fredrikstad i går. Da ba han FFK gå til KIL med henvendelsen - samt å ordne opp med klubbens sykmeldte trener Anders Grönhagen.

- Jeg ba klubben først å ta kontakt med KIL, men enda viktigere er at de får avklart sitt forhold til Anders Grönhagen som er sykemeldt. Han er trenerkollega og medlem i trenerforeningen og det er da ikke lov å ansette en ny trener, sier Nordlie til avisa.

Nordlie har tidligere reddet Viking fra nedrykk, men antyder det først etter sesongen kan bli aktuelt å flytte til Fredrikstad.

- Jeg trenger ikke å bevise at jeg kan være redningsmann, men må også forholde meg til hva som skjer i fremtiden. Jeg er under kontrakt med KIL ut denne sesongen og naturligvis vil jeg få avklart hva som skjer videre. Men familien må også tas med på råd, sier Nordlie.

FFK skriver på sin hjemmeside at klubben er i forhandlinger med Nordlie. For tida er Tom Freddy Aune vikartrener for sykmeldte Grönhagen.

- FFK-ledelsen er i samtaler med Kongsvingers Tom Nordlie om trenerjobb i klubben. Administrerende direktør, Runar Henriksen, har orientert nåværende trenerteam og spillergruppen om prosessen som er i gang. Det forventes en avklaring i løpet av uka, skriver klubben.

Nordlie trente KIL i formiddag, men har ifølge TV2 Sporten en klausul i kontrakten sin som tillater et klubbskifte dersom noen betaler en halv million kroner i kompensasjon.

Treneren sier til TV-kanalen at han ikke blir FFK-trener bare for å redde klubben fra nedrykk.

- Jeg har sagt at det ikke er aktuelt å trene Fredrikstad bare for en kort periode. De må ha langsiktige ambisjoner, sier Nordlie.

Nordlie besvarte ikke Dagbladets henvendelser i formiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media