Nordlie kåret til årets trener

...av sine egne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Nordlie ble i dag kåret til årets trener av Trenerforeningen. Start-treneren tok sølv med Start, i lagets første sesong i Tippeligaen etter to år i 1.divisjon.

Juryens begrunnelse: Årets trener har nærmere 20 år bak seg som trener på alle nivåer i norsk fotball. Han har gått den lange ”trenerskolen” fra voksen breddefotball til nå internasjonal fotball i 2006. Dette har vært en tornefull vei med både oppturer og nedturer – turer som i stor grad har preget trenerens væremåte, karisma og autoritet.

Årets trener er fagmann til fingerspissen. Fotballfaglig er han veldig sterk og i lederrollen er han bevisst sin rolle som inspirator og ledestjerne. Hans engasjement for sine lag og spillere er enormt, noe som ofte kommer til uttrykk i hans omgang med klubbledere, media og dommeren.

Årets trener er en populær trenerfigur både blant supportere, media og trenerkollegaer fordi han viser en ekte kjærlighet for trenerrollen og utøvelsen av den. Som topptrener uten spillerbakgrunn på høyt nivå, har han måtte kjempe for å overbevise mange skeptiker. I denne sesongen har han gjort all kritikk til skamme. Gjennom sitt arbeid med IK Start har han bidratt sterkt til å gjøre årets Tippeliga mer spennende enn noen sinne.

Årets trener har vært dyktig til å stille opp for å dele av sin kunnskap og erfaring i ulike klubb- og trenermiljøer, og han har alltid vært en ivrig deltaker på NFT-tiltak. På disse tiltakene har alltid treneren vist nysgjerrighet og iver – kvaliteter som er med på å skape den reflekterte og bevisste treneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer