Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie klar for Fredrikstad

Starter fredag morgen.

NY REDNINGSAKSJON: Tom Nordlie har tidligere reddet klubber fra nedrykk i både Tippeligaen og 1. divisjon. Nå håper FFK-ledelsen at han skal gjøre det samme i Fredrikstad. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY REDNINGSAKSJON: Tom Nordlie har tidligere reddet klubber fra nedrykk i både Tippeligaen og 1. divisjon. Nå håper FFK-ledelsen at han skal gjøre det samme i Fredrikstad. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no) Tom Nordlie ble seint torsdag kveld klar for Fredrikstad. Han forlater Kongsvinger umiddelbart og leder sin første FFK-trening allerede fredag.

Søndag debuterer han på Fredrikstad-benken, når de rødhvite møter Tromsø på Alfheim.

Fredrikstad ligger på den utsatte kvalikplassen og klubbledelsen håper nå at Nordlie kan redde dem fra nedrykk. Det er en jobb han har klart med flere klubber før.

- Vi håper Toms inntreden vil være med å snu den negative trenden vi er inne i. Nå er første mål å sikre plassen i Tippeligaen. Det er åtte kamper igjen. Spillerne og trenerteamet skal stå på for å klare dette. Jeg må få takke Fredrikstad Spillerinvest AS som økonomisk bærer dette i sin helhet ut 2009, sier administrerende direktør Runar W. Henriksen til klubbens hjemmeside.

Nordlie har signert en kontrakt som binder ham til FFK ut 2011-sesongen.

Grönhagen ut
Han ble smigret da Fredrikstad tidligere denne uka tok kontakt, men sa tidlig at han ikke ønsket å gå inn i forhandlinger med klubben før den hadde avklart sitt forhold til Anders Grönhagen. Svensken er for tida sykmeldt og Henriksen forteller nå at Grönhagen er løst fra kontrakten.

- Anders Grönhagen og jeg har hatt jevnlig dialog siden han ble sykemeldt. Vi har hatt en samstemt interesse i å komme frem til en felles løsning på dette. Punktum for samarbeidet med Anders Grönhagen  ble satt torsdag ettermiddag. Anders har gjort en stor jobb i FFK og førte laget til sølv i Tippeligaen i fjor, sier FFK-direktøren.

Kongsvingers sportslige leder Morten Kristiansen sa til Dagbladet tidligere i dag at det er «forferdelig synd» om Tom Nordlie forsvinner til Fredrikstad. Men han tror uansett ikke klubben hadde hatt råd til å beholde 47-åringen utover årets sesong.

- Jeg tror faktisk Tom ønsker å fullføre sesongen hos oss. Samtidig må han tenke på framtida. Mange ville valgt en sikker jobb de neste to, tre årene framfor å melde seg på NAV i januar, sa Kristiansen torsdag ettermiddag.

- Per dags dato kan ikke vi love Tom noe i 2010. Vi sliter med å få endene til å møtes. Vi kan ikke tilby noen forlengelse (Nordlies kontrakt går ut etter årets sesong, journ.anm.), og da har han en klausul som gjør at han kan gå til klubber på et høyere nivå. Vi hadde kanskje forventet at det skulle skje, men synes det er forferdelig synd. Vi håpet å beholde ham ut året, sier Kristiansen.

Uenige spillere
Fredrikstad Blad har skrevet at flere spillere reagerte negativt på nyheten om at klubben forhandlet med Nordlie. Dagbladet har også vært i kontakt med spillere som bekrefter at det har forekommet murring blant 5-6 i gruppa. Henriksen insisterer på at klubben har hatt en god dialog med spillerne om det trenerskiftet.

- Jeg vil ikke kommentere det Fredrikstad Blad skriver, men det jeg kan si er at spillerne er blitt informert. Vi har hatt et møte med spillerrådet før vi startet prosessen, vi har lyttet til dem og argumentene de har kommet med. Det har vært en veldig fin dialog, sier han til Dagbladet

I spillerrådet sitter Jan Tore Ophaug, Pål André Czwartek, Agbar Barsom og Agim Shabani. Ophaug mener saken er blitt blåst opp til det ugjenkjennelige.

- Jeg synes det til de grader er oppblåst. Spillergruppa ønsker å ha fokus på kampen mot Tromsø i helga, og vi legger oss ikke bort i dette. Folk må ikke ha inntrykk av at det er spillerne som bestemmer dette. Vi har folk til å ta seg av dette, sa Ophaug til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling