VIL SATSE: Tom Nordlie forhandler med Kongsvinger IL om ny kontrakt. Han krever at laget satser for å bli med videre. 
Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX
VIL SATSE: Tom Nordlie forhandler med Kongsvinger IL om ny kontrakt. Han krever at laget satser for å bli med videre. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIXVis mer

Nordlie krever opprykkstanker for å fortsette som KIL-trener

Vet ikke om han er med videre.

(Dagbladet): Tom Nordlie (49) ble hentet til Kongsvinger IL for å redde klubben fra nedrykk fra 1. divisjon. Etter åtte kamper står Nordlie med solide seks seiere og to uavgjort.

- Jeg kan velge å være fornøyd med seks seiere, eller misfornøyd med to uavgjort. Helt ærlig er jeg sånn passe fornøyd, sier Nordlie til Dagbladet.

Nordlie sa til Dagbladet for to uker siden at han hadde en vill tanke om opprykk da han ble ansatt i starten av september. Med en kamp igjen av sesongen ligger Kongsvinger på 7. plass - åtte poeng bak Hønefoss på 2. plass som i teorien er klar for Tippeligaen. Siden Nordlie tok over treneransvaret er KIL det laget i 1. divisjon som har tatt flest poeng.

- Er det surt å tenke på at laget kunne rykket opp om du ble ansatt før?

- Du kan godt si det. Men det er et spørsmål som er umulig å få svar på. Jeg trodde et opprykk var mulig - men det viser seg nå at vi ikke hadde klart det selv med seier i de to kampene vi spilte uavgjort, sier Nordlie.

Nordlie har kontrakt med KIL ut sesongen. Han vet fortsatt ikke om han leder Kongsvinger for siste gang når laget møter Randaberg søndag.

- Hva skal til for at du fortsetter som fotballtrener?

- Jeg er i samtaler med Kongsvinger om neste sesong. Vi har hatt et møte og skal møtes på nytt i slutten av uka. For at jeg skal fortsette som KIL-trener er et av kravene satsing, og jeg vil at klubben skal ta et steg videre. Noe av det kjedeligste jeg har vært med på er å bli nummer sju i Tippeligaen med Odd (i 1999). Det er litt som å få karakter fire på gymnaset, sier Nordlie, som viser til at KIL hadde budsjettert med 8. plass i årets 1. divisjon.

- Sandnes Ulf ble reddet fra nedrykk til 2. divisjon i fjor og rykket opp til Tippeligaen i år. Er det noe som trigger deg?

- Det er en fantastisk prestasjon. Litt som Kongsvinger opplevde med bunnstrid i 2008 og opprykk til Tippeligaen året etter. Sandnes Ulf har klart å rykke opp med et begrenset budsjett. At jeg er i samtaler med KIL betyr hvertfall at vi ikke er helt uenige, sier Nordlie.

Sandnes Ulf sikret opprykk med 6-0-seier mot Løv Ham søndag.