Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie lei folks respekt for RBK

- Folk har glemt at de ble nummer sju i fjor.

(Dagbladet.no) Mange hadde Rosenborg som klar seriefavoritt før serieåpningen på søndag. Favorittstempelet ble ikke mindre av trøndernes mektige opphenting mot laget som er spådd som den fremste utfordreren til gullet - Lillestrøm.

«RBK i egen klasse», skriver Dagbladet.no-kommentator Esten O. Sæther. - Enigheten om RBK som seriefavoritt utviklet seg til å bli tilnærmet unison, fastslår VGs kommentator.

Har ikke RBK som favoritt

Det er spilt én av 26 serierunder i Tippeligaen - men Start-trener Tom Nordlie er allerede mektig lei.

- Det virker som mange har godtatt i hodet sitt at RBK eller Lillestrøm kommer til å vinne. Det gidder i hvert fall ikke jeg å være med på. For meg er ikke Rosenborg og Lillestrøm noen store favoritter, sier Tom Nordlie til Dagbladet.no.

Han irriterer seg nemlig stort over at ting som bare blir gjentatt ofte nok, sniker seg inn som en sannhet i bevisstheten til journalister så vel som spillere. Og det gjelder ikke bare Rosenborgs gullstempel - men en rekke ting, hevder Nordlie.

- Det er visstnok farlig å lede 2-0, det er farlig å spille på bortebane og andresesongen i Tippeligaen er så vanskelig...Halvsannheter og meninger fra folk som er anerkjent i miljøet smitter utrolig fort. Jeg er lei av det, sier Nordlie og penser tilbake på utgangspunktet.

- Det er ingen tvil om at Rosenborg og Lillestrøm er bunnsolide - men det sjelden noen er gode fra januar til januar. For selv om Rosenborg har vært gode i vinter, ble de faktisk bare nummer sju i fjor. Det er ingen automatikk i at de plutselig er tilbake på sporet.

RBK IKKE FAVORITTER: Tom Nordlie ergrer seg over at Rosenborg tippes som seriemestere, når Per-Mathias Høgmo og trønderne var langt unna gullstriden i fjor. Foto: Scanpix
RBK IKKE FAVORITTER: Tom Nordlie ergrer seg over at Rosenborg tippes som seriemestere, når Per-Mathias Høgmo og trønderne var langt unna gullstriden i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvorfor mener du det?

- De har en innmari god stall. Men alle kan ikke spille samtidig. Og det er ikke bestandig landslagsspillere som ikke får spille blir fornøyd, sier Nordlie.

Skryter av Høgmo

Start-treneren har sett søndagens storkamp på Åråsen, og la det være sagt: Han lot seg imponere over det Rosenborg presterte de siste 70 minuttene.

Men derfra til å dele ut seriegullet på forhånd nekter han å være med på.

- Det går ikke an å vedta det når datoen sier 9. april. Da kan vi like godt kapitulere med en gang. Høgmo er en dyktig leder, og han har snakket selvtillit inn i laget. Men jeg er så lei at folk bare godtar at RBK plutselig er best. Hvorfor skal vi ha så mye mer respekt for dem enn da de tapte 5-6 kamper på rad i fjor høst? spør Nordlie.

Bamsefar

2. påskedag møter Start nettopp Rosenborg på Lerkendal. Uten at Nordlie skjelver av den grunn.

Nordlie lei folks respekt for RBK

- Det kan selvsagt hende vi taper 5-0 på Lerkendal og jeg får alt i trynet. Men jeg driter i om det er RBK på Lerkendal eller Stabæk på Nadderud. Det handler om å ta fleste mulig poeng - og jeg pisser ikke i buksa av Rosenborg på bortebane.

På spørsmål om noen av hans egne spillere allerede har resignert i forhold til Rosenborg, svarer Nordlie slik:

- Antakelig hadde de gjort det - om de ikke hadde hatt en bamsefar til å fortelle dem at det ikke skal være sånn.

- Hvem er din favoritt til å vinne serien?

- Jeg har ingen favoritt. Jeg tror det står mellom de sju lagene som endte øverst i fjor. Det er så jevnt, sier Tom Nordlie.

SKADEKSUTT START: Alex Valencia og kristiansandslaget serieåpnet med 0-0 mot Lyn søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling