KIL SLITER ØKONOMISK: Tom Nordlie ble nylig ansatt som KIL-trener i 2012. I verstefall kan klubben få poengtrekk for dårlig økonomi. 
Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX
KIL SLITER ØKONOMISK: Tom Nordlie ble nylig ansatt som KIL-trener i 2012. I verstefall kan klubben få poengtrekk for dårlig økonomi. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIXVis mer

Nordlie og KIL risikerer poengtrekk

Dårlig økonomi på Kongsvinger.

(Dagbladet): Tom Nordlie sa nylig ja til å trene Kongsvinger i 1. divisjon neste sesong.

Nå viser det seg at klubbens dårlige økonomi kan gi klubben poengtrekk.

Det er lokalavisa Glåmdalen som først skriver dette.

- Vi har en anstrengt økonomi, og vi kan risikere poengtrekk i neste sommer hvis ikke økonomien bedrer seg, sier styreleder i KIL, Hans Einar Holth til Dagbladet.

Tom Nordlie skrev nylig under en avtale på ett år verdt rundt én millioner kroner.

- Vi kunne fått billigere trenere enn Tom Nordlie, men både vi og Tom vet at klubben skaper større inntekter med ham som trener. Vi kommer likevel ikke unna at økonomien må bli bedre, sier Holth til Dagbladet.

Bakgrunnen er som følger:

Glåmdalen skriver at KIL-ledelsen i sommer søkte om ettergivelse av alle de ansvarlige lånene som Kongsvinger kommune og sponsorene Eidsiva, KB-gruppen og Sparebanken Hedmark bidro med under redningsaksjonen i 2009.

Da ble klubben reddet fra konkurs og sponsorene gikk inn med en halv million kroner hver for å redde klubben. Eidsiva, KB-gruppen og Sparebanken Hedmark har ettergitt sine lån, men kommunen sier nå nei.

Disse lånene regnes ikke inn i klubbens egenkapitalgrunnlag i Norges Fotballforbunds (NFF) beregningssystem. Derfor vil ikke KIL klare å følge handlingsplanen de er pålagt av NFF.
Det kan ende med at klubben blir trukket poeng - eller ikke får lisens.

- Hvis NFF/Lisensnemnda krever at handlingsplanen skal forlenges, vil KIL ved neste overskridelse bli trukket seks poeng og dernest åtte poeng i turneringstabellen. I dette forløpet er det dessverre også risiko for at vi mister vår lisens. I så fall rykker vi ned fra Adeccoligaen til en lavere serie. I en slik serie vil KIL toppfotball uansett ikke ha økonomisk mulighet for å betjene de ansvarlige lånene, skrev daværende daglig leder Synne Stolpe og styreleder Kari Andreassen i en søknad til kommunen i sommer.

Styreleder Holth sier til Dagbladet at klubben i verstefall kan straffes etter 30.6.2012.