Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie og Start enige om sluttpakke

Etter maratonmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Siden 12.30-tiden fredag har Tom Nordlie og Start-ledelsen sittet ved forhandlingsbordet og diskutert størrelsen på den sparkede trenerens sluttpakke.

Etter det Dagbladet erfarer krevde Nordlie lønn ut kontraktstiden, altså til 2008, mens Start bare var villige til å gi ham lønn for ett år.

Tidligere denne uken forkastet Nordlie Starts første forslag, men i ettermiddag kom partene til enighet.

- Forhandlingene har vært preget av respekt og vi har hatt enf in tone. Det er aldri hyggelig når slike ting som dette skjer, men er glad for at jeg nå kan gå videre i livet, sier Nordlie til Fædrelandsvennen.

- Vi har inngått en avtale som gjør at begge parter kan gå videre, bekrefter Nordlies advokat Else Begge Fougner overfor Dagbladet.no.

- Hva innebærer avtalen?

- Det har jeg ingen kommentar til. Men vi hadde en god tone, sier Fougner.

Start-leder Rune Jakobsen kjørte Tom Nordlie hjem etter møtet, og bedyrer at partene nå er gode venner.

ENIG MED START: Etter et møte som har pågått siden morgentimene i dag er Tom Nordlie og Start enige om en sluttpakke. Foto: SCANPIX
ENIG MED START: Etter et møte som har pågått siden morgentimene i dag er Tom Nordlie og Start enige om en sluttpakke. Foto: SCANPIX Vis mer

- Begge parter er fornøyde, og skiltes som venner med gjensidig respekt for hverandre. Det er det vi ønsker å si om forliket, sier han til Dagbladet.no.

- Partene sto langt fra hverandre for noen dager siden, har dere måttet strekke dere langt?

- Det har vært spekulert i så mye, det får stå på medienes eget grunnlag. Det jeg ønsker å si er at den jobben Tom Nordlie har gjort for Start taler for seg selv. Han har tatt oss fra å være et middels 1.divisjonslag til å ta sølv i Tippeligaen i fjor. Det fortjener han all ære for, sier Jakobsen, som representerte Start i forhandlingene sammen med styremedlemmene Ernst Ravnaas og Odd Skuggen. 

14. juli ble det kjent at Tom Nordlie var sparket fra Start, etter at Start-styret besluttet å gjøre drastiske endringer i den sportslige ledelsen på et møte to dager i forveien. Nordlies krevende lederstil skal ha tæret på deler av spillergruppa og klubbledelsen, og det kombinert med lagets svake prestasjoner i år skal være årsaken til bruddet.

image: Nordlie og Start enige om sluttpakke