Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie om hyllet King: - For meg har han aldri vært selvskreven

- Må jobbe hardere på topp, mener NRKs fotballekspert.

PÅ TASTER'N: Joshua King og de norske spillerne ankom George Best-flyplassen i Belfast fredag kveld. I dag venter Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
PÅ TASTER'N: Joshua King og de norske spillerne ankom George Best-flyplassen i Belfast fredag kveld. I dag venter Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nord-Irland - Norge, på Eurosport klokka 20.45

BELFAST (Dagbladet): Norske TV-kanaler er på plass med et tungt lag av eksperter når Lars Lagerbäck (68) debuterer som landslagstrener for Norge i kveld. NRKs Tom Nordlie synes svensken opptrådte «rolig og med selvtillit» på pressekonferansen lørdag.

Selvtillit har også spissen Joshua King (25) før møtet med Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Han har scoret elleve mål for Bournemouth i Premier League og utgjør en potent cocktail. Men Nordlie synes 25-åringen har til gode å levere stabil klasse på landslaget.

- Jeg er en av dem som ikke synes King har vært selvskreven på landslaget, sier Nordlie i presserommet på Windsor Park.

- Utfra det han gjør i England, så ja. Men på landslaget må han jobbe hardere enn det han gjorde i den forrige kvalifiseringen. Klart, han var mye alene. Men for meg er han ikke et opplagt valg hvis han ikke jobber hardt.

Ingen med klippekort

Nordlie tror samtidig at dette ligger i kravsmentaliteten til Lagerbäck.

- Jeg tror dette kommer til å gå fint, sier han.

FAGPRAT: Tom Nordlie (til venstre) er på plass i kulissene rundt landslaget. Her slår han av en prat med Tarik Elyounoussi på hotellet i Belfast.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
FAGPRAT: Tom Nordlie (til venstre) er på plass i kulissene rundt landslaget. Her slår han av en prat med Tarik Elyounoussi på hotellet i Belfast.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nordlie mener King - som startet med fotball på Romsås i Oslo - har godt av å bli stilt krav til.

- Så han har ingen klippekort på laget?

- Nei. Men det tror jeg ingen har. Det er bare å se hvordan Lagerbäck brukte Jon Dadi Bödvarsson på Island. Han var reserve i Viking, men ble foretrukket foran Vidar Örn Kjartansson, som bøttet inn mål for Vålerenga og Malmö. Det viser at det du gjør defensivt i førsteforsvarerrollen, og samarbeidet med den andre spissen i det defensive arbeidet, har mer å si enn at du bare er en målsnik.

Nordlie fortsetter:

- Jeg tror King er en type som vil vokse når han blir stilt hardere krav til. Jeg tror også han kan vokse litt med å ha en partner på topp. Det er ikke bare han som har slitt med å spille spiss alene for Norge.

Signalspillere

NRK-eksperten tror King og Alexander Søderlund blir et tospann i klinsjen på Windsor Park.

- King og Adama Diomandé er et artig spisspar. Men hvis du ikke har to eller tre på topp som jobber hardt nok, så blir du spilt lav hele tida. Dette er signalspillere. De skal gi signaler til resten av laget.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen håper vi får se en King som leverer varene på samme måte som i Bournemouth. Den tidligere Start-spilleren har fulgt laget tett hele uka i Storbritannia.

Mathisen sier:

- Jeg håper ikke han blir en spiss som skal ned og hente ballen for mye. Jeg tror at han mot et tregt, nordirsk forsvar har muligheten til å skape trøbbel. De nordirske stopperne har sin styrke i lufta og er gode i nærspillet. Men de vil slite hvis Joshua King får dem med på løpetur.

Sist ut

- Har du sett noen holdningsendring hos King etter at Lagerbäck kom inn?

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

- Han er fortsatt den som kommer sist ut av garderoben. Men han har sin stil og væremåte. Du ser han oser av selvtillit. Dette smitter over på de andre spillerne. De vet at hvis de holder nullen og er solide defensivt, så har vi en spiss som kan score mot all type motstand.

Mathisen er enig med Nordlie i at King har til gode å levere stabil klasse på landslaget. På 27 kamper står han oppført med sju mål, hvilket vil si scoring i rundt hver fjerde kamp.

- På landslaget har han ikke vært i nærheten av nivået som han har i Bournemouth. Men det gjelder flere norske spillere, påpeker Mathisen.

- Hvis vi ser på hele tida under Per-Mathias Høgmo, sliter jeg med å finne noen som var bedre på landslaget enn på klubblaget. Jeg tror at en stor, sterk spiller ved siden av King vil passe ham godt.

Les også: Iskaldt i Bundesliga-klubb: Treneren snakker ikke med Nyland

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media