Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Privatlandskamp

Nordlie reagerer:
- Pinlig. Han blir tatt med buksene nede

Sveriges Viktor Claesson skrek på straffespark etter 33 minutter. - Dommeren gjorde riktig, mener ekspertene.

MENTE HAN BLE FELT: Victor Claesson ropte på straffespark da han gikk i bakken på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MENTE HAN BLE FELT: Victor Claesson ropte på straffespark da han gikk i bakken på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Sverige 1-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Drøye halvtimen ut i kampen mellom Norge og Sverige gikk Sveriges Viktor Claesson i bakken innenfor 16-meteren. 25-åringen, som spiller i russiske Krasnodar, ropte på straffespark. Svensken var rasende og slo ut med armene.

- Det er litt pinlig. Når du ser situasjonen i reprise, så blir han tatt med buksene nede, sier NRK-ekspert Tom Nordlie til Dagbladet.

Claesson mente han ble felt av venstreback Per-Egil Flo. Ved første øyekast erkjenner Nordlie at han trodde det var straffespark.

- Jeg var helt sikker på at det var straffe, helt til jeg så reprisen. Det som skjedde var at han sparket i bakken. Det som skjedde etterpå, var et bevisst forsøk på å lure dommeren.

Protester

Dommer Daniel Stefanski vinket spillet videre, til enorme protester fra Claesson og de andre svenske spillerne.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tidligere Stabæk-spiller Daniel Nannskog, som nå er ekspert for SVT, sier følgende om situasjonen:

- Den var vanskelig å se der og da. Men jeg så situasjonen på TV etterpå. Det så ut som om han (Flo) var litt borti hælen. Men det så ikke ut som et klart straffespark for meg.

- Hva tenker du om at Claesson slo ut med armene?

- Han føler vel at han (Flo) er borti med en touch og kommer i ubalanse. Det var en vanskelig situasjon.

Nannskog mener det var bra dømt av den polske dommeren. Og til svensk TV4 la Claesson seg flat etter å ha sett bildene:

- Jeg var helt sikker på at han var borti meg. Men jeg ser at det ikke er straffe herfra. Ha, ha.

Lav temperatur

Privatkampen på Ullevaal hadde ellers ikke den helt store temperaturen. Spillere på begge lag mente 1-1 og uavgjort var greit. Mohamed Elyounoussi sendte Norge i ledelsen rett før pause. Samuel Armenteros utliknet ni minutter før slutt.

REAGERER: Tom Nordlie.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REAGERER: Tom Nordlie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Om Norge sier Nordlie:

- Jeg synes vi har spilt to kamper som har beveget seg i riktig retning. Håvard Nordtveit synes jeg har overrasket på midtstopperplass. Han er blitt den stopperen vi trenger.

- Mohamed Elyounoussi var god i begge kampene. Og så er det viktig at vi har to spisser som er signalspillere. Det ble litt for tregt med Ohi og Bjørn Maars Johnsen.

Kritisk

Nannskog er kritisk til den svenske innsatsen:

- Det føles som om Norge var litt mer på tå hev. Sverige hadde ikke den rette innstillingen. Laget er ikke så bra at spillerne kan senke seg. Sverige må spille med hjertet - og med mye guts.

Hele Norges coronakart