Nordlie reddet Kongsvinger

Kongsvinger er sikret spill i 1. divisjon neste år.

(Dagbladet.no) Tom Nordlie har klart det igjen. Han ble hentet til Kongsvinger for å klare det som nesten så umulig ut: Å berge plassen i 1. divisjon.

Men for Nordlie er ingenting tydeligvis umulig.

I ettermiddag ble plassen på Norges nest øverste nivå sikret, da Hønefoss slo Alta 2-0.

- Det var en stor lettelse å få beskjed om det. Jeg hadde ikke trodd vi skulle klare det så tidlig, og jeg hadde regnet med at det ville være full spenning helt til kvart på tre 1. november, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Har tatt 18 av 21 poeng

Da Nordlie overtok Kongsvinger lå klubben nest sist, og de hadde bare klart å karre til seg 12 poeng på de 21 første kampene. Det så ikke lyst ut.

Men Nordlie-effekten har slått til igjen, akkurat som da han kom til Viking og reddet rogalendingene høsten 2006.

I sju kamper har han vært sjef på Gjemselund og i løpet av disse kampene har KIL tatt 18 av 21 mulige poeng.

FOR EN POENGHØST: Tom Nordlie har ledet Kongsvinger i sju kamper - og utbyttet er hele 18 poeng. Foto: TORMOD BRENNA
FOR EN POENGHØST: Tom Nordlie har ledet Kongsvinger i sju kamper - og utbyttet er hele 18 poeng. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

- Jeg hadde ikke regnet med at vi skulle vinne seks kamper på rad, samtidig som dem rundt oss tapte poeng. Men dette viser at spillerne har vært lydhøre og innstilt på å lære. 70 prosent av dette handler om det mentale, sier Nordlie som roser hele spillergruppa og støtteapparatet.

Motivasjonstabell

Derfor hengte han raskt opp en motivasjonstabell i garderoben. På denne ligger KIL veldig høyt, og det var dette han for hver uke ville vise spillerne: Dere er gode - bare dere har trua på det.

- Mennesker som har slitt lenge tenker mye negativt. Og en annen ting: Det er livsfarlig å si at vi er for gode til å rykke ned, forteller Nordlie.

For to år siden reddet han Viking fra nedrykk i siste serierunde. Det var en litt annen opplevelse.

- Trykket rundt Viking var større, og så skjedde det i siste minutt. Nå fikk jeg beskjed mens jeg satt i bilen på vei fra Kongsvinger. Derfor føler jeg mest lettelse nå. Men utfordringen var større denne gangen, for vi lå enda verre til.

Snakker om neste år

Nordlie forteller også at han kan angripe situasjonen litt annerledes når han kommer inn for en kort periode mot slutten av en sesong, enn når han jobber i en klubb over lengre tid.

Nordlie reddet Kongsvinger

- Du kan være litt råere og mindre emosjonell i beslutningene. For det er bare én ting som teller, og det er å berge plassen, sier Nordlie.

Kongsvinger ønsker mer Nordlie. Han har allerede vært i et møte med klubbledelsen, med tanke på neste sesong. Det er derimot flere brikker som må på plass.

- Det er en del ting de jobber med å få til, som må på plass. Ambisjonsnivået og grunnlaget for å satse må matche mitt. Vi må kunne kjempe på øvre halvdel. Jeg kan godt tenke meg å bygge opp en klubb og samtidig kan jeg godt tenke meg å trene en toppklubb, sier Nordlie til Dagbladet.no

Dagens oppgjør i Hønefoss var en hengekamp, og Kongsvinger spiller først til helga, mot Sandefjord. I den siste serierunden venter Bryne, som også fikk sikret ny kontrakt i 1. divisjon i dag. Sandnes Ulf og Alta vil kjempe om å unngå den nest siste plassen, som betyr spill i 2. divisjon.

KAN KLATRE: I stedet for å frykte nedrykk i de to siste rundene kan i stedet Tom Nordlies menn forsøke å klatre et par plasser på tabellen. En 10. plass er innen rekkevidde.