Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie risikerer NAV i januar

Dersom han skulle bli i Kongsvinger.

PÅ VEI FRA KIL TIL FFK: Takket være en klausul i kontrakten kan Tom Nordlie gå fra Kongsvinger til Fredrikstad mot en kompensasjon på 500 000 kroner. Men Adeccoliga-klubben, som kjemper om opprykk til Tippeligaen, ville neppe hatt råd til å beholde 47-åringen uansett.  
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
PÅ VEI FRA KIL TIL FFK: Takket være en klausul i kontrakten kan Tom Nordlie gå fra Kongsvinger til Fredrikstad mot en kompensasjon på 500 000 kroner. Men Adeccoliga-klubben, som kjemper om opprykk til Tippeligaen, ville neppe hatt råd til å beholde 47-åringen uansett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet.no): Kongsvingers sportslige leder Morten Kristiansen synes det er «forferdelig synd» om Tom Nordlie forsvinner til Fredrikstad. Men tror uansett ikke klubben hadde hatt råd til å beholde 47-åringen utover årets sesong.

- Jeg tror faktisk Tom ønsker å fullføre sesongen hos oss. Samtidig må han tenke på framtida. Mange ville valgt en sikker jobb de neste to, tre årene framfor å melde seg på NAV i januar, sier Kristiansen til Dagbladet.

Ikke råd til å forlenge
Der har Nordlie vært tidligere også. Da han fikk sparken i Vålerenga uttalte han til Dagbladet at «den ene dagen hadde jeg en ettertraktet trenerjobb i norsk toppfotball - noen få dager seinere satt jeg hos arbeidsformidlingen med kølapp nummer 102».

Og selv om Kristiansens NAV-uttalelse er ment som en spissformulering, er den ikke helt uten relevans.

- Per dags dato kan ikke vi love Tom noe i 2010. Vi sliter med å få endene til å møtes. Vi kan ikke tilby noen forlengelse (Nordlies kontrakt går ut etter årets sesong, journ.anm.), og da har han en klausul som gjør at han kan gå til klubber på et høyere nivå. Vi hadde kanskje forventet at det skulle skje, men synes det er forferdelig synd. Vi håpet å beholde ham ut året, sier Kristiansen.

Kompensasjonen på 500 000 kroner som Kongsvinger i så fall vil motta fra Nordlie er samtidig av det særs velkomne slaget for en klubb i dyp økonomisk krise.

- Situasjonen er meget anstrengt, og sånn sett er det kjærkomne inntekter. Men vi skulle heller sett at Tom hadde blitt værende, sier han. 

Sjekket Løv-Ham-trener
Nordlie har selv sagt fra seg 400 000 kroner i lønn og bonuser. I utgangspunktet tjener han etter det Dagbladet vet rundt 200 000 kroner i måneden som KIL-trener.

Nå er tidligere Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud blant trenernavnene på Kongsvingers sjekkliste. Løv-Ham-trener Trond Amundsen har også vært en aktuell mann.

- Han har vært her i to år før, og vi kontaktet Løv-Ham for å sjekke kontraktstatusen hans. Men vi har ikke råd til å hente ham derfra, og har gitt opp inntil videre. Vi har gjort noen sonderinger, men det er vanskelig å ringe til folk å si at de kanskje kan få jobb i Kongsvinger. Det blir lite konkret, sier Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling