Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie rørt av Kongsvinger-opprykket

Anbefaler at Øyvind Eide får fortsette.

SPESIELL KVELD: FFK-trener Tom Nordlie fulgte sine gamle elever på TV. Nordlie innrømmer at han ble rørt av Kongsvingers opprykksbragd. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
SPESIELL KVELD: FFK-trener Tom Nordlie fulgte sine gamle elever på TV. Nordlie innrømmer at han ble rørt av Kongsvingers opprykksbragd. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET. Vis mer

|||(Dagbladet.no): 27-årige Eide overtok laget da Nordlie i sesonginnspurten forlot nå nyopprykkede Kongsvinger til fordel for nedrykkede Fredrikstad.

Treneren ledet Kongsvinger i ni kamper på tampen av sesongen, samt de to kvalikkampene mot Sarpsborg 08.

Det endte som kjent med opprykk.

Nå anbefaler Tom Nordlie at den unge treneren får fortsette.

- Øyvind Eide bør fortsette. Fotballfaglig er han sterk, og det ville også være et valg i tråd med klubbens profil som er tuftet på nøkternhet, sier Nordlie til TV 2 Sporten.

Rørt over opprykket
Den nåværende KIL-treneren har ikke lagt skjul på at han ønsker å fortsette i klubben. Samtidig ville han dele æren for opprykket med Tom Nordlie.

MÅ GI SEG?: KIL-trener Øyvind Eide må muligens gi fra seg treneransvaret i Kongsvinger før Tippeligaen starter. Foto: John Erik Pedersen / DAGBLADET.
MÅ GI SEG?: KIL-trener Øyvind Eide må muligens gi fra seg treneransvaret i Kongsvinger før Tippeligaen starter. Foto: John Erik Pedersen / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg tok bare over det han hadde bygget opp. Derfor bør klubben sende Tom en stor blomsterbukett, sa Eide etter triumfen mot Sarpsborg 08.

Tom Nordlie innrømmer at han ble rørt over Kongsvingers opprykk. Han føler at han selv var med på bragden.

- Jeg må innrømme at jeg ble oppriktig rørt foran TV-skjermen da opprykket var i boks. Det var en litt spesiell kveld, jeg har jo vært KILs trener i 21 av 30 kamper denne sesongen og følte at jeg var med på opprykket, sier Nordlie til TV 2 Sporten.

Skullerud overtar?
Opprykk til tross, det er ikke sikkert Øyvind Eide får fortsette som hovedtrener.

Tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud er opprinnelig fra Kongsvinger, og nevnes som en kandidat til å overta roret i den tradisjonsrike klubben.

- Det er vel ingen grunn til å legge skjul på at vi har snakket, men det ligger ikke noe mer i det, sier Skullerud til NRK.

KIL-styreleder Henrik Mohn bekrefter at Kongsvinger har hatt samtaler med Skullerud, og 4-5 andre trenerkandidater.

TAR OVER?: Tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud, her i samtale med Martin Andresen, er en av trenerkandidatene Kongsvinger kikker på. Foto: Erling Hægeland / DAGBLADET.
TAR OVER?: Tidligere VIF-trener Tor Ole Skullerud, her i samtale med Martin Andresen, er en av trenerkandidatene Kongsvinger kikker på. Foto: Erling Hægeland / DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media