Nordlie sendte støtte-sms til Normark

I går fikk Ivar Morten Normark fyken i Tromsø. Den følelsen vet Tom Nordlie alt om. Nå ber han trenerkompisen stå oppreist - i hvert fall innvendig.

-  I en slik situasjon føler man seg mindreverdig. Det er mange nok der ute som ønsker å tråkke på oss, men vi må prøve å stå oppreist - i hvert fall inne i oss, sier Nordlie til Dagbladet.

I går kveld sendte den tidligere Start-treneren en støttende tekstmelding til Normark. Akkurat slik Normark gjorde da det blåste som verst rundt Nordlie for to uker siden.

-  Vi trenere må ta vare på hverandre. Vi er konkurrenter, men bør likevel støtte hverandre. Det kan være deg neste gang, sier Nordlie.

-  Svarte Normark på tekstmeldingen?

-  Nei, det har han ennå ikke gjort. Men fortsetter det sånn, kan vi avsatte trenere snart starte vår egen lille kollokviegruppe, sier Nordlie.

To dagers prosess

Det måtte to styremøter og åtte timer til for å avgjøre at Ivar Morten Nordmark skulle få sparken i Tromsø. Etter bare 10 poeng på 14 kamper var styrets og supporternes tålmodighet tynnslipt, og Normark var ikke lenger ønsket i klubben.

«Styret i Tromsø Idrettslag har vedtatt å innlede forhandlinger om fratredelse for hovedtrener Ivar Morten Normark», sier styreleder Trygve Myrvang i en pressemelding.

TO SPARKEDE: Starts Tom Nordlie og TILs Ivar Morten Normark er begge blitt sparket. Derfor støttet de hverandre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
TO SPARKEDE: Starts Tom Nordlie og TILs Ivar Morten Normark er begge blitt sparket. Derfor støttet de hverandre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

Assistenttrener Agnar Christensen skal inntil videre lede laget. Styret arbeider nå med hvem som blir ny hovedtrener.

Angrer ikke

-  Det var ingen lett avgjørelse å ta. Vi fikk ikke de sportslige resultatene vi ønsket, sier Myrvang til dagbladet.no.

-  Er det bare trenerens skyld?

-  Jeg vil si at styret har et medansvar, når det gjelder å legge forholdene til rette, det rent økonomiske og alt annet. Ingen må unndra seg ansvar, sier han.

-  Tar styret selvkritikk for å ha ansatt Normark i utgangspunktet?

-  Det var en ansettelse etter våre beste vurderinger, sier Myrvang. Ivar Morten Normark var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

Nordlie sendte støtte-sms til Normark