Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie sikret seg all makt i FFK

- Jeg er sportslig ansvarlig og rapporterer direkte til daglig leder.

NY JOBB: Tom Nordlie er på plass i Fredrikstad i dag. Før han skrev under for FFK sikret han seg all makt over det siste sportslige ordet i klubben.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
NY JOBB: Tom Nordlie er på plass i Fredrikstad i dag. Før han skrev under for FFK sikret han seg all makt over det siste sportslige ordet i klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

Tom Nordlie presenteres i Fredrikstad kl 09.45. Dagbladet.no følger pressekonferansen.

(Dagbladet.no): En av de viktigste betingelsene Tom Nordlie satte for å skrive under for Fredrikstad, var at han ikke skulle ha en sportsdirektør over seg.

- Jeg er sportslig ansvarlig og rapporterer direkte til daglig leder. Det tror jeg er klokt, sier Nordlie til VG i dag.

For Nordlie mener den omstridte sportsdirektørrollen har mye av skylda for at det har gått galt tidligere, blant annet da han måtte gi fra seg jobben som LSK-trener. Derfor brukte han mye av forhandlingene med FFK på å forsikre seg om at alle var enige om ansvarsfordelingen.

- Jeg vil forsikre meg om klubbens organisasjonskart. Hvem som er over og under meg. Hvilket mandat jeg har på ulike områder. Hvem som er der og hvem jeg kan plukke. Hvilke sportslige ambisjoner klubben eventuelt ser for seg og muligheten til å forsterke laget. Det sportslige ansvaret bør ligge hos meg, sa han til Fredrikstad Blad dagen før avtalen var klar.

Leder laget søndag
Nordlie ble enig med Fredrikstad i går kveld. Han leder sin første trening med laget allerede i dag, og tar plass på benken når FFK møter Tromsø søndag.

- Vi håper Toms inntreden vil være med å snu den negative trenden vi er inne i. Nå er første mål å sikre plassen i Tippeligaen. Det er åtte kamper igjen. Spillerne og trenerteamet skal stå på for å klare dette. Jeg må få takke Fredrikstad Spillerinvest AS som økonomisk bærer dette i sin helhet ut 2009, sier administrerende direktør Runar W. Henriksen til klubbens hjemmeside.

Nordlie har signert en kontrakt som binder ham til FFK ut 2011-sesongen. Lønna skal ligge på rundt 2 millioner, pluss bonuser.

KIL har kanskje en jobb til deg
I Kongsvinger sitter man nå igjen uten hovedtrener. I går kveld jobbet sportssjef Morten Kristiansen med en vanskelig oppgave.

- Vi er godt i gang med kartleggingen, men det er ikke så enkelt å ringe folk å spørre om de kanskje vil ha en jobb, sier Kristiansen til Glåmdalen.

Sportssjefen vil ikke si hvilke navn som har stått på blokka, men går langt i antyde at både Svein Cato Bakkemo og nylig avgåtte Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud er aktuelle navn.

- Det som er helt sikkert er at vi må finne en trener som kan videreføre det Tom har startet. Da ligger det i kortene at det blir en trener som spiller 4-3-3-formasjon, og tar man listen over hvilke trenere som er ledige kan man eliminere ganske mange bare der, sier Kristiansen.

Tor Ole Skullerud ville ikke snakke noe særlig om KIL etter at han trakk seg fra Vålerenga-jobben tirsdag.

- Det er flere som spør om det, men det blir helt fjernt for meg å snakke om det i dag. Jeg har ikke rukket å tenke på noe annet enn Vålerenga, sa Skullerud til Dagbladet.

Men:

- Jeg kommer garantert tilbake som trener, det skal jeg love deg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling