Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie ser forbedring i Vålerenga:

Nordlie skryter av Vålerenga: - I fjor var jeg jævlig skeptisk

Det har tatt lengre tid enn han trodde, men nå mener Tom Nordlie at Vålerenga er i ferd med å bli et Ronny Deila-lag.

POSITIV: Tom Nordlie ser mer moral og stabilitet i årets Vålerenga-lag sammenliknet med i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
POSITIV: Tom Nordlie ser mer moral og stabilitet i årets Vålerenga-lag sammenliknet med i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

NORDRE ÅSEN (Dagbladet): Vålerenga avanserte til fjerde runde i cupen etter 2-1-seier mot Skeid onsdag.

De kongeblå viste ikke fram noe storspill mot byrivalen fra nivå tre, men Skeid-trener Tom Nordlie ser store forskjeller når han sammenlikner Vålerenga anno 2018 med fjorårets utgave.

- De har ligget under i to seriekamper og kommet tilbake. De har ikke tapt på sju kamper nå. Selv om det ikke nødvendigvis er så underholdende, så er det noe mer solid over Vålerenga nå enn det var i fjor, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

Da hovedstadsklubben kjempet mot nedrykk i fjor sommer, var Nordlie kritisk til sammensetningen i Vålerenga-troppen.

- De har en helt annen moral enn i fjor. Jeg ser at Ronny har fått inn folk som tåler å trene. De tar imot læring. De likner mer og mer på et Ronny Deila-lag. Det mangler fortsatt litt gjennombruddshissighet, men de er ballsikre, sier Nordlie.

- Skeptisk

Vålerenga åpnet årets sesong med seier mot Kristiansund og Odd. Deretter ble det stortap mot Sarpsborg og Strømsgodset.

Vålerenga er ubeseiret siden 4-1-tapet mot Godset. I de to siste seriekampene har de kommet tilbake etter å ha ligget under.

- Når de lå under i fjor, så tapte de som regel. Så jeg synes det er mer moral, sier Tom Nordlie.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Ronny Deila var en fornøyd mann etter 2-1-seieren mot Skeid onsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
FORNØYD: Ronny Deila var en fornøyd mann etter 2-1-seieren mot Skeid onsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

Gjennom fjorårets sesong brukte Vålerenga 29 forskjellige spillere. Nordlie øyner mer stabilitet i Vålerenga denne sesongen.

- Det har ikke vært så mange bytter på elleveren nå. De begynner å finne typer til roller. I fjor var jeg jævlig skeptisk, sier Nordlie, og legger til:

- Hvis du skal bygge et hus, så trenger du ikke bare malere eller snekkere. Du trenger en entreprenør, en byggeleder, en snekker, en blikkenslager osv. Nå føler jeg at det er litt forskjellige håndverkere i laget, sier Nordlie.

- Ingen hårete målsetting

Vålerenga-trener Ronny Deila kjenner seg igjen Nordlies bemerkninger.

- Det er litt mer trygghet i det vi driver med nå. Vi varierer ikke så mye. Vi mangler litt på toppnivået vårt. Det jobber vi mot hele tida, men bunnivået har blitt høyere. Da blir det færre tap og mer poeng, sier Deila til Dagbladet.

Vålerenga-treneren har tidligere uttalt overfor Dagbladet at målet for sesongen er topp seks i eliteserien. Til sammenlikning endte Vålerenga på åttendeplass i fjor.

- De får ta et steg av gangen, men det er jo ikke noen superhårete målsetting å bli topp seks i norsk eliteserie for en klubb som Vålerenga. Det er mer én målsetting enn én visjon for å si det sånn, ler Nordlie.

Vålerenga ligger for øyeblikket på sjuendeplass. Ronny Deila er fornøyd med tre strake uavgjortresultater.

- I fjor så hadde vi tapt en del av de kampene. Nå gjør vi ikke det. Du ser det i dag også. Vi står støtt. Det er vi veldig fornøyde med. Vi er vanskelige å score mål på for tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media