Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie sparket fra Start

Men ingen i klubben vil si hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fotballklubben Start bekrefter fredag kveld at Tom Nordlie ikke lenger er trener i klubben.

- Arbeidsforhold i klubben er avsluttet. Utover dette har vi ingen kommentar, sier Rune Jakobsen, leder for Toppfotballstyret IK Start, til klubbens nettsider.

Start-spillerne ble informert om det kommende trenerskiftet under et møte fredag klokken 16.00. Assistenttrener Bård Wiggen vil lede laget i søndagens oppgjør mot Odd Grenland.

Etter kanonsesongen i fjor der laget til slutt vant sølv, har årets sesong vært langt mer ustabil. Laget ligger for øyeblikket nest sist på eliteserietabellen.

Det er foreløpig ikke klart om Nordlie slutter som følge av en enighet mellom ham og klubben - eller om det er styret i Start som har valgt å avskjedige Nordlie.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sier Odd Skuggen, styreleder i IK Start, og henviser videre til styreleder i Start Toppfotball, Rune Jakobsen. Han besvarer ikke Dagbladet.nos henvendelser fredag kveld. Det gjør heller ikke Start-eierne Erik Soler og Ernst Ravnaas.

- Det vil bli sendt ut en pressemelding seinere i kveld. Det er alt jeg kan si, sier Audun Myhre, det eneste styremedlemmet i Start Toppfotball som fredag kveld var tilgjengelig på telefon.

Børre Fredriksen, leder av Starts supporterklubb, vil avvente pressemeldingen fra klubben, men sier han tror avgjørelsen er kommet som et resultatet av enighet mellom Nordlie og klubben - og ikke i form av en oppsigelse.

SPARKET: Etter en turbulent sesong har Tom Nordlie fått sparken som trener for fotballklubben Start. Foto: SCANPIX
SPARKET: Etter en turbulent sesong har Tom Nordlie fått sparken som trener for fotballklubben Start. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg synes ikke noe om å bytte trener midt i sesongen. Hvis et styre velger å si opp treneren på dette tidspunktet, skal de ha veldig god grunn, sier Fredriksen, som bare har lovord om Nordlie.

- Han er en veldig profesjonell trener som stiller krav. Han har oppnådd gode resultater fram til nå, og det er vanskelig å si om den dårlige tabellplasseringen skyldes ham eller spillerne.

Fredriksen påpeker at Start bare ligger fire poeng bak Stabæk, som innehar fjerdeplassen på tabellen.

- Jeg kan ikke huske sist det var så jevnt. Personlig synes jeg ikke klubbens prestasjoner denne sesongen har vært så dårlige.

Nordlie tok over trenerjobben i 2004 og trente klubben opp i eliteserien.

• Si din mening: Er det riktig av Start å la Nordlie gå?