Nordlie stusser på hands-regler

- Umulig å forholde seg til.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): LSK - RBK 4-1.

Rosenborg fikk tildelt to straffer av dommer Tom Henning Øvrebø i kampen på Åråsen i går, uten at det hjalp nevneverdig.

Straffe nummer to kom etter at Pål Steffen Andresen skubbet så vidt borti Mikael Dorsin, og ingen ikke-trøndere syntes det var veldig urettferdig at Yssouf Koné ikke scoret på den.

- Skump er lov. Jeg var på basketkamp denne uka, og det hadde ikke blitt foul der en gang, sa Tom Nordlie om den situasjonen.

For mye skjønn

Men det var straffe nummer én Nordlie tok opp med Øvrebø da han tok en prat med dommeren etter kampen.

Per Ciljan Skjelbreds innlegg gikk rett i Espen Søgårds strake arm, og Øvrebø blåste. Greit nok, men reglene er likevel for uklare, mener Nordlie.

- Problemet er hvordan man skal bedømme de situasjonene, sier LSK-sjefen.

SKJØNNER IKKE REGLENE: Tom Nordlie mener det er vilkårlig om dommere blåser straffe de gangene ballen blir skutt i handa til spillere. Her takker han fansen på Åråsen etter kampen i går kveld. Foto: Scanpix
SKJØNNER IKKE REGLENE: Tom Nordlie mener det er vilkårlig om dommere blåser straffe de gangene ballen blir skutt i handa til spillere. Her takker han fansen på Åråsen etter kampen i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Han mener det er så mye rom for skjønn i hands-reglene at dommerne ikke har mulighet til å dømme konsekvent.

- Én ting er at armen skal søke ballen. Så er det det at armen skal være i en unaturlig stilling. I tillegg har avstanden mellom ballen og hånda når skuddet går også betydning. Det blir umulig å forholde seg til, sier Nordlie.

Smakte ekstra godt

Espen Søgård på sin side syntes det var deilig å rette opp handsen med 2-1-scoringen.

- Det smakte ekstra godt etter det som skjedde tidligere i kampen, ja, sier Søgård.

LSKS FØRSTE AV FIRE: LSK knuste RBK, her scorer Pål Steffen Andresen kampens første mål.