Nordlie tar over Kongsvinger

Kan bli redningsmann igjen.

(Dagbladet.no): Tidligere Lillestrøm-trener Tom Nordlie har sagt ja til å trene Kongsvinger ut denne sesongen, melder klubben på sine hjemmesider.

- Sportslig leder Olav Nysæter og resten av KIL kan glede seg over at den profilerte treneren har sagt ja til å lede KIL ut sesongen, heter det i en melding på nettsidene.

Kongsvinger sliter kraftig i Adeccoligaen, og ligger nest nederst med tolv poeng på 21 serierunder. 

Nå har de rettet blikket mot mannen som reddet Viking fra nedrykk for snart to år siden.

Fornøyde

Med Nordlie på plass, er håpet om fortsatt spill i nest øverste divisjon neste år blitt større.

- Jeg føler at dette er en oppgave som er mulig. Ellers hadde jeg ikke vært her. Det handler om å få fram potensialet i laget. Det er lett å tenke at nå er jobben gjort. Men la meg bare si det med en gang, det er nå jobben begynner, sier Nordlie ifølge glomdalen.no.

- En trener kan ikke snu ting, men trykke på noen knapper og dra noen retningslinjer. Vi må ha et støtteapparat og en ledelse som jobber enda bedre enn før. Treneren kan ikke trylle på noen som helst slags måte. Det er ni kamper igjen, og vi er fem poeng bak det laget vi må forbi, sier den profilerte treneren.

TILBAKE: Tom Nordlie var med på å hjelpe Jone Samuelsen og Viking til å unngå nedrykk i 2006. I år skal han prlve å gjøre det samme for Kongsvinger. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TILBAKE: Tom Nordlie var med på å hjelpe Jone Samuelsen og Viking til å unngå nedrykk i 2006. I år skal han prlve å gjøre det samme for Kongsvinger. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

KILs sportslige leder Olav Nysæter er strålende fornøyd med å ha sikret seg Nordlie som trener.

- Vi ønsker å redde plassen i 1.-divisjon. Ingen i landet er bedre til å hjelpe oss enn Tom, sa han.

- Det har vært utrolig mye jobb for å få dette til, men når slikt arbeid belønnes med at man lykkes så føles det veldig godt. Men, som Nordlie sier: Det er nå jobben begynner, sier Nysæter.

Sponsorene i sentrum

I forrige uke ble det klart at lokale samarbeidspartnere hadde sagt seg villige til å spytte inn de nødvendige kronene det ville koste å få Nordlie på plass.

- Skal KIL overleve, trengs det mer enn en fotballfaglig flink person. Det kreves en helt spesiell personlighet, som yter stor respekt og som kan å motivere spillere som ligger nede. Ved å velge fra øverste hylle, kan i hvert fall ingen si at vi ikke prøvde dersom det likevel ender med nedrykk, sa KIL-sponsor Henrik Mohn til Glåmdalen da.

Tom Nordlie fikk sparken i Lillestrøm i mai.

Nordlie tar over Kongsvinger