Nordlie vil ikke slankes

Sandefjord-trener Tom Nordlie kunne ikke akseptere et dramatisk budsjettkutt som blant annet innebar en kraftig lønnsnedgang. I går ble partene enige om ikke å fornye kontrakten.

Kort tid etter at det ble kjent at Nordlie ikke blir med på slankeprosessen i Sandefjord, ringte det klubber fra både Norge, Sverige og Danmark for å forhøre seg om framtidsplanene hans.

- I øyeblikket vet jeg ikke annet enn at jeg skal søke en jobb som toppidrettsutvikler i Vestfold. Det kan gi meg verdifull ballast utenfor fotballen, men selvsagt er jeg åpen for andre trenerjobber, sier Nordlie.

Akkord

Han var innstilt på å bli i Sandefjord - og hadde et klart inntrykk av at klubben ønsket det samme. Men klubbens tilbud var såpass preget av den dystre økonomiske situasjonen at et videre samarbeid ble umulig.

- Jeg føler jeg har tatt en profesjonell avgjørelse. Vi har det 9. høyeste budsjettet i 1. divisjon. Jeg ser ikke hvordan det skal være mulig å kutte mer, uten at jeg skal gå på akkord med min egen filosofi, sier Nordlie til Dagbladet.

Sykdom

Han måtte også ha akseptert et meget kraftig lønnskutt.

- Vi er uenige om veien videre. Men jeg er veldig glad i klubben og spillerne her, det er det viktig for meg å få sagt, sier Nordlie.

Sandefjord ligger i øyeblikket på 6. plass, 10 poeng bak lederlaget Hamkam. Den store opprykksfavoritten har bare teoretiske muligheter til å innfri. Nordlie er overbevist om at Sandefjord hadde ligget helt i teten hvis ikke skader og sykdom hadde spolert det meste av sesongen.

Fem mann

- Jeg har hatt mer sjukdom i år enn i de 16 foregående åra jeg har vært trener, fastslår Nordlie.

Blant annet har 12 mann vært ute med chlamydiasmitte og kyssesyke.

- Vi har ikke stilt med fullt lag i en eneste kamp. Og siden 22. juni har jeg i beste fall manglet fem førstevalg i førsteelleveren, sier han.

<!--BTEK0-->IKKE PÅ AKKORD: - Jeg ser ikke hvordan det skal være mulig å kutte mer, uten at jeg skal gå på akkord med min egen filosofi, sier Tom Nordlie. <!--FOTO-->