Nordlies skjebne bestemmes av spillerne

ETTERSTAD (Dagbladet): Roen la seg på lederplanet i Vålerenga på gårsdagens årsmøte. Nå gjenstår det vanskeligste: Å bestemme hvem som skal trene, og lede klubbens A-lag. Flere av spillerne har møtt det nye styret, og deres ønsker blir avgjørende for utfallet.

- Møtene med spillerne får helt klart mye å si for hva vi gjør, sier den nyvalgte eliteformannen, Rune Hansen, til Dagbladet.

Han lover å ha en avklaring i løpet av 14 dager, etter en grundig evaluering.

Sterke sider

- Vi vil ikke kappe hodene av noen. Og det er viktig at vi ikke tar forhastede valg, slik at vi dummer oss ut igjen.

Hansen er diplomatisk i beskrivelsen av Nordlie.

- Tom har sine sterke og svake sider. De svake er åpenbare for oss alle, blant annet fordi han av og til blir sendt på tribunen. Men det kan godt hende at vi vil vurdere at hans sterke sider er viktige å ha med seg videre, sier Hansen.

Dagbladet vet at spillergruppa i VIF er splittet i synet på Nordlie. Noen er negative til at han fortsetter og støtter ideen om at Kjetil Rekdal overtar hovedansvaret.

Andre vil gi Nordlie ny tillit.

  • Så langt har Kjetil Rekdal, Aki Riihilahti, Tom Henning Hovi, Bjørn Viljugrein, Espen Musæus og Knut Henry Haraldsen vært inne til samtaler med investorene og det nye elitestyret.
  • Etter det Dagbladet erfarer er Musæus og Hovi pro Nordlie, mens Haraldsen og Viljugrein støtter Rekdal.

- Spekulasjoner

- Oppfatningene av Nordlie spriker noe, bekrefter Hansen.

I motsetning til lederne holder spillerne stort sett kjeft om de pågående prosessene i VIF. Kjetil Rekdal er spesielt knapp i kommentarene. Han mener det er rene spekulasjoner at han skal inn i en mer sentral lederrolle.

- Derfor sier jeg heller ikke noe om det, sier Rekdal til Dagbladet.

- Men du vet jo at fokuset ligger på at det er en konflikt mellom dine og Nordlies interesser i VIF?

- Ja, men jeg har forholdt meg nøytral. Har ikke hatt noen grunn til ikke å gjøre det. Jeg har aldri hatt probler med Tom, og jeg kommer ikke til å få det i framtida.

- Men på et eller annet tidspunkt må du jo ta stilling til problemet?

- Skulle jeg bli spurt om noe formelt, så vil jeg ta stilling til det der og da. Nå tenker jeg bare på opptreninga. Jeg har to barn, hund og kone i fullt arbeid. Så det er full fart 24 timer i døgnet, gliser Rekdal.

<B>UAVKLART SKJEBNE: Tom Nordlie skal evalueres i 14 dager. Deretter blir det tatt stilling til om han fortsetter som VIF-trener. I går overvar han et rolig og harmonisk årsmøte i VIF.