BERGENSER: Kittiphong Pluemjai har tidligere spilt for Brann. Her jubler han for en scoring mot Fredrikstad i Norgesmesterskapet for juniorlag. Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport
BERGENSER: Kittiphong Pluemjai har tidligere spilt for Brann. Her jubler han for en scoring mot Fredrikstad i Norgesmesterskapet for juniorlag. Foto: Astrid M. Nordhaug/DigitalsportVis mer

Nordmann dro på ferie til Thailand, ble fotballproff

Scoret to i debuten, spiller med tidligere Arsenal-spiss.

(Dagbladet): Kittiphong Pluemjai er ikke det mest kjente navnet i Fotball-Norge, men 20-åringen har lenge hatt et stort navn i Thailand hvor han bodde fram til han var seks år gammel. For to år siden trente den tidligere Brann-spilleren med A-landslaget til Thailand. Nå har han blitt proff på det beste fotballaget i landet - og det etter å ha vært på ferie.

Det er Bergensavisen som skriver om dette i sin papirutgave i dag.

Toårskontrakt De kan fortelle at Pluemjai dro én uke før resten av vennegjengen da de skulle på ferie. Etter å ha snakket med sin thailandske agent fikk han nemlig tilbud om prøvespill for Buriram United. Som sagt, så gjort, og noen dager etter å ha trent med laget, ble han igjen oppringt av agenten.

- De sa jeg måtte komme meg til Bangkok så fort som mulig, for de ville signere kontrakt med meg. Jeg tenkte litt på det, for jeg ville jo egentlig være på ferie, men jeg dro. Så signerte jeg en toårskontrakt med Buriram, forteller 20-åringen til Bergensavisen.

Ekstreme ferdigheter Ikke lenge etter debuterte han i en treningskamp mot et lag fra Indonesia. Pluemjai, som spilte for David Nielsens Nest-Sotra denne sesongen, scoret to mål i 4-3-seieren. Spisspartneren var ingen ringere enn Jay Simpson, den tidligere Arsenal-spilleren som også har spilt for West Bromwich og Hull.

Kampen ble spilt foran 15 000 tilskuere, men når sesongen starter for alvor kan det bli langt flere. Burirams hjemmebane, New I-Mobile Stadium, har nemlig en kapasitet på 33 000.

Pluemjais tidligere trener i Nest-Sotra, nå assistent i Strømsgodset, David Nielsen, skryter uhemmet av ferdighetene til sin gamle elev.

- Tenk å være så ung og plutselig bli proffspiller etter en ferietur i Thailand. Det er fullt fortjent. Kittiphong har noen helt ekstreme ferdigheter som gjør at han kan nå langt. Han er vanvittig hurtig og er en målscorer, sier Nielsen til Bergensavisen.