Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann fikk sju års fengsel i Sverige

En 43 år gammel nordmann ble i Malmö tingsrätt onsdag dømt til sju års fengsel for narkotikasmugling.

Mannen fra Sandnes i Rogaland ble dømt for å ha smuglet om lag 2 kilo amfetamin og 15 kilo hasj. 43-åringen ble stanset i tollkontroll ved Øresund 3. september og i leiebilen hans fant tollerne narkotikaen.

Ifølge sin forsvarer, advokat Magnus Lund, vil mannen trolig ikke anke dommen.

- Aktors påstand i saken var ti års fengsel, så jeg vet ikke om det er noe å hente på en anke, sier Magnus Lund til NTB.

Ifølge domspremissene blir nordmannen også utvist fra Sverige på livstid. Trolig vil han søke om å få sone fengselsstraffen i Norge.

Politiet i Skåne tror narkotikasaken har forbindelser til medlemmer i MC-klubben Bandidos i Norge. På telefonen til den dømte 43-åringen så etterforskerne at mannen hadde hatt hyppig kontakt med to sentrale medlemmer i Bandidos. Kort tid før han ble stanset i tollkontrollen skal han ha skrevet en tekstmelding med beskjed om at «Det går til helvete».

De samme kontaktene skal også ha vært involvert da politiet kom over 116 kilo hasj på Kløfta i Buskerud i fjor.

Nordmannen har også nektet å forklare seg for politiet i saken, en velkjent metode i MC-miljøer der medlemmene konsekvent ikke snakker med politiet når de blir pågrepet. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media