Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann hylles i Sverige etter å ha kastet opp på isen

- Jeg klarte ikke puste.

(Dagbladet): Norske Robert Hestmann har vært denne ukens «snakkis» i Sverige. Av Sveriges største avis Aftonbladet, beskrives han som «helgens største helt i hockeysverige.» Ikke vanlig med andre ord for 26-åringen som til daglig står i mål for Visby/Roma på nivå tre.

Grunnen er følgende: Midt under spillet i 2. periode mot Kalix lørdag klarte ikke 26-åringen å holde seg mer. Han måtte rett og slett spy. Med oppkastet på isen fortsatte han kampen, før han fikk tak i dommeren ved neste avblåsning. De måtte fram med skuffene for å fjerne den brune flekken som hadde dannet seg midt i målgården.

Holdt nullen likevel Slik beskriver målvakten selv det som hendte:

- Jeg ble litt dårlig ut i 2. periode og sa fra til coachen. Han spurte om jeg kunne spille noen minutter til og det gjorde jeg. Noen minutter senere var det dropp i vår sone. Jeg klarte ikke puste. Jeg prøvde å stikke fingeren i halsen for å få det opp, men ingenting kom. Så startet spillet - og da kom det. Jeg spydde rett ut i målgården, men kunne ikke snu meg siden spillet gikk. På en måte var det litt morsomt, samtidig ikke, forteller Hestmann til Dagbladet.

Han forklarer at det var to ladninger rett etter hverandre som kom.

- Jeg følte meg bra resten av perioden, men når vi kom i garderoben igjen var formen på bånn.

Aftonbladets «Hockeystudion» hadde situasjonen inne på sin topp-5-liste fra helgen.

Sjuk sønn Hestmann ble i garderoben med god samvittighet. Tross uhellet - lot han ikke eneste puck passere i løpet av de 40 minuttene han voktet målet.

Keeperen med en fortid i Lørenskog og Storhamar bedyrer at han følte seg frisk da han møtte på kamp.

- Formen var egentlig fin. Samtidig hadde sønnen min vært sjuk, så det lå litt i baktankene at jeg kanskje ble sjuk den helga.

Oppkast på hockeybanen er ikke veldig vanlig, men Hestmann har faktisk vært med på noe lignende.

- Vi spilte mot Rosenborg en gang. Da hadde flere på laget blitt matforgifta, inkludert keeper Tommy Johansen. Han kastet opp i boksen, mens jeg spilte noen minutter for ham, før han hoppet innpå igjen, ler Hestmann.

Han reiste til Sverige før forrige sesong og gjorde stor suksess i Stockholm-klubben Huddinge på nivå tre. Før årets sesong flyttet han på seg til Visby/Roma, hvor han har stått 19 kamper denne sesongen.

 UHELL:  Robert Hestmann har tidligere spilt for Vålerenga, Lørenskog og Storhamar i Norge.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
UHELL: Robert Hestmann har tidligere spilt for Vålerenga, Lørenskog og Storhamar i Norge. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer