Nordmann i sveitsisk skiskandale

Oslo (ANB): Norske Lars Erik Gulaker har fått sparken fra det sveitsiske alpinforbundet etter at han manipulerte en resultatliste etter et FIS-slalåmrenn i desember.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter at resultatlistene fra slalåmkonkurransen i et FIS-renn i Davos 8.- og 9. desember var manipulert.

Både Marlies Oester og Corina Grünenfelder var ført opp på startlisten til rennet, og på resultatlisten sto det at begge var utslått foran finaleomgangen.

Sannheten var at verken Oester eller Grünenfelder var i nærheten av Davos på de aktuelle dagene.

– Dum feil
Gulaker har tidligere trent juniorlaget i Sveits. Han har arbeidet med sveitsiske alpinister i ti år og har fått skylden for skandalen.

I dag fikk han sparken.

– Det var en dum feil av meg. Jeg lukket øynene og aksepterte å være en del av det. Jeg ville ikke gjort det om jeg fikk en ny sjanse. Men det får jeg ikke.

Han sier han aksepterer å få skylden og straffen.

- Dette er virkelig alvorlig for meg, og jeg kommer nok aldri å kunne arbeide i Sveits igjen, sier han til nyhetsbyrået AP.

Grunnen til at de to veteranene var satt opp var for å øke kvaliteten i rennet. Med to stjerner på plass ville de andre få bedre ranking.

Store overskrifter
FIS sier at det som har skjedd er svært alvorlig.

– Det sveitsiske forbundet har avsluttet hans kontrakt, og suspendert ham. De har gjort som vi ba om, og vi er fornøyde med det, sier Sarah Lewis i FIS.

I Sveits skaper saken store overskrifter, og sammenlignes nesten med den store bestikkelses-skandalen i tysk fotball.

– Dette er et stygt tilfelle, og noe slik skal ikke skje, sier Lewis.

Jukset ble oppdaget etter at FIS mottok et anonymt brev hvor de ble gjort oppmerksom på at resultatlisten faktisk var falsk. Sveits har gjennomført sin verste alpinsesong på 39 år, og sparket i forrige måned sjefen for kvinnelaget, Marie-Theres Nadig.

(ANB)

SYNDEBUKK:</B> Den norske alpintreneren Lars Erik Gulaker (41) har innrømmet at han deltok i å fikse en resultatliste i et FIS-renn. Nå har han fått sparken fra det sveitsiske alpinforbundet.