Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann innblandet i dopingskandalen

Galopptreneren Wido Neuroth hevder sin uskyld.

Den norske galopptreneren Wido Neuroth er innblandet i dopingskandalen som har sjokkert hele galopp-Norge. Sju galopphester fra Neuroths stall skal være innblandet.

Det skriver det svenske nyhetsbyrået TT i dag. Neuroth er den fremste galopptreneren i Skandinavia og har tilhold på Øvrevoll galoppbane.

For to av de sju hestene er både A- og B-prøven analysert som positive.

De to hestene som er berørt er Emilio og Solvana. Emilio vant treåringenes eliteløp på Täby sist uke. Den dro da inn hele 125.000 kroner i premiepenger.

Neuroth som har vunnet alt som vinnes kan i Skandinavia hevder at han er uskyldig og har politianmeldt saken.

Det er funnet spor at stoffet finadyne (flunixin). Finadyne er et smertestillende preparat som ikke får gis tidligere enn 14 dager før konkurransestart.

- Stall Wido Neuroth har ikke bedt veterinær om behandling av noen av de sju hestene med finadyne under den aktuelle perioden. Det har de aktuelle eierne bekreftet at de heller ikke har gjort. Stallen har ikke hatt preparatet i sitt medisinskap og kjenner ikke til at det skal ha blitt brukt av veterinæren, skriver Neuroth i en pressemelding.

(©NTB)

<B>SYV HESTER:</B> Syv galopphester fra Wido Neuroths stall skal være innblandet i skandalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media