Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann kåret til Europas mest verdifulle spiller: - God nok for NHL

Storspilte i hockeyens svar på Champions League.

MVP: Mathis Olimb ble kåret til MVP (Most Valuable Player) etter kveldens Champions Hockey League-finale mellom Luleå og Frölunda. Her i aksjon for Norge under Sotsji-OL. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MVP: Mathis Olimb ble kåret til MVP (Most Valuable Player) etter kveldens Champions Hockey League-finale mellom Luleå og Frölunda. Her i aksjon for Norge under Sotsji-OL. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det var duket for en helsvensk finale i Champions Hockey League i Coop Norrbotten Arena i Luleå i kveld.

Nordmennene Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen representerte begge Frölunda på isen under finalen.

Luelå slo Frölunda 4-2 etter en formidabel snuoperasjon og kunne dermed løfte CHL-trofeét. Det så lenge ut som at Olimbs drømmeturnering skulle kompletteres da han sendte Frölunda opp i 2-0-ledelse.

Men selv om om Luelå slo tilbake, kan Olimb se tilbake på CHL-eventyret med stolthet.

Mest verdifulle spiller 
Forrige uke ble det klart at Olimb var nominert til prisen for turneringens mest verdifulle spiller (MVP)
.

Før kveldens finale sto løperen oppført med 25 målpoeng - syv mål og 18 assist - på tolv kamper i den voksende turneringen.

I konkurranse med Frölundas Erik Gustafsson og Luleås Joel Lassinatti, var det til slutt poengkongen Olimb som kunne juble over den prestisjetunge tittelen.

- Jeg er veldig stolt over å få tildelt denne prisen. Det er den største individuelle prisen jeg har vunnet i min hockeykarriere. Med tanke på hvilken konkurranse det har vært i turneringen, kjenner jeg meg enda mer stolt over at juryen valgte meg til MVP, sier Olimb i en pressemelding.

Hylles av «Shampo»
Oslo-gutten, som fylte 29 år på søndag, har hatt en strålende sesong for Frölunda i den svenske ligaen (SHL) og Champions Hockey League. I SHL har Olimb så langt notert seg 38 målpoeng - seks mål og 32 assist - noe som gjør han til den fjerde beste poengplukkeren i serien. 

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen sier til Dagbladet at utmerkelsen var fullt fortjent.

- Han er helt sinnsykt god! Mathis er kanskje den beste spilleren i SHL nå. CHL er en tøff turnering og at han nå får «MVP» på cv'en er knallbra. Han har gode nok ferdigheter til å spille i NHL, men det er et trangt nåløye.

«Shampo», som selv har en fortid i National Hockey League (NHL), legger til at Olimb nå er «helt der oppe»:

- Klart en av de beste hockeyspillerne vi har. Han er helt der oppe sammen med Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen - de er topp-3 i Norge!

Komplett spiller
Juryen, som består av blant annet den tidligere NHL-spilleren Johan Garpenlöv, kom med denne begrunnelsen for at den tidligere Vålerenga-spilleren ble kåret til turneringens MVP og vinneren av «NordicBet MVP Trophy»:

NHL-FERDIGHETER: VIF-trener Espen Knutsen mener Mathis Olimb har ferdighetene som trengs for å spille i verdens største ishockeyliga, NHL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NHL-FERDIGHETER: VIF-trener Espen Knutsen mener Mathis Olimb har ferdighetene som trengs for å spille i verdens største ishockeyliga, NHL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

«Mathis Olimb har med sine ekstreme individuelle ferdigheter utmerket seg i Frölunda. Han har vært nummer én i poengligaen, der han også står for flest assist. Det beviser hans offensive ferdigheter, og det uten å ofre den defensive delen av spillet. Legg også til egenskapen til å gjøre sine lagkamerater bedre på banen, så forstår vi alle at han er så nære en komplett spiller man kan få.»

 - Det er stort at en nordmann blir kåret til MVP i en så stor turnering, og jeg tror det også kan føre til at han får en ny sjanse i NHL, sier markedssjef Daniel Vassbundi NordicBet til Dagbladet

Han viser til at Olimb har prestert på høyt nivå i Sverige i mange år, og med en MVP fra Champions Hockey League i tillegg, så gjør det seg bra på cv'en. 

- Nå er han også blitt en mer komplett spiller, så han er nok enda mer klar for NHL, sier Vassbundi.

Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen er forøvrig begge tatt ut til A-landslagets samling i Danmark fra 5.-7. februar. Der skal de møte Hviterussland, Frankrike og Danmark i en turnering.TOPP-3: Ifølge Espen Knutsen er Mathis Olimb, Patrick Thoresen og Mats Zuccarello de beste hockeyspillerne i Norge. Her er de tre sammen med Per-Åge Skrøder under en kamp i Sotsji-OL. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
TOPP-3: Ifølge Espen Knutsen er Mathis Olimb, Patrick Thoresen og Mats Zuccarello de beste hockeyspillerne i Norge. Her er de tre sammen med Per-Åge Skrøder under en kamp i Sotsji-OL. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer