Norsk kicker signerte med Ravens

Nordmann klar for NFL

Stavanger-gutten Kåre Vedvik (24) blir NFL-spiller i Baltimore Ravens.

TIL NFL: Norske Kåre Vedvik er signert av Baltimore Ravens etter en suksessfull college-karriere på Marshall. Foto: Mattis Holt
TIL NFL: Norske Kåre Vedvik er signert av Baltimore Ravens etter en suksessfull college-karriere på Marshall. Foto: Mattis Holt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag kveld kom samtalen som gjør ham til spiller i amerikansk fotball. Måler er å spille seg til fast plass på Baltimore Ravens til sesongstarten i september.

– Det føles herlig. Det har vært en lang prosess, og jeg har ikke turt å håpe på noe, men nå kan jeg endelig smile, sa Vedvik til TV 2 minutter etter at kontrakten var signert.

Vedvik hadde også muligheten til å spille for Tennessee Titans.

– Ravens spiller en ekstra preseason-kamp denne sesongen, og de lovet meg at jeg skal få spille hele den kampen mot Chicago Bears (NFLs årlige Hall of Fame-kamp 2. august). Da får jeg en hel kamp til å vise meg fram, så da var det enkelt å velge Ravens, sier han.

Kåre Vedvik har spilt for collegelaget Marshall Thundering Herd i de fire siste årene. Han var ikke blant de 256 universitetsspillerne som ble valgt i helgens draft, men kort etter ble det likevel kontrakt.

Vedvik skal vise seg fram både som «kicker» og «punter». Veien fram til fast spill i NFL er fortsatt lang for Vedvik. Som regel finner NFL-lagene bare plass til en «kicker» og en «punter» i den endelig troppen, og Baltimore Ravens har svært gode spillere i begge posisjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer