- Nordmann knivstukket før United-kampen

Angrepet av Roma-fans.

(Dagbladet.no:) I dag har engelske avisoverskrifter handlet like mye om det som skjedde på tribunen som det som skjedde på banen da Manchester United spilte borte mot Roma i Champions League i går kveld - en kamp som endte 2-1 til italienerne.

Det var bråk før kampen og rett før pause gikk politiet til aksjon da rivaliserende supportere kastet flasker mot hverandre.

- Det var en forferdelig skremmende opplevelse. Vi slet med å holde oss på beina da galningene fra politiet slo løs på folk og presset oss bakover, sier Steinar Madsen til Dagbladet.no.

Han var én av rundt 20 nordmenn som hadde tatt turen ned for å se favorittlaget United i aksjon. Det ble en kamp de seint kommer til å glemme.

Angrepet i pølsekø

Madsen forteller at han før kampen snakket med en nordmann som hadde blitt angrepet av Roma-fans.

- Han sto i en pølsekø sammen med noen engelskmenn, da han plutselig ble stukket med en kniv i låret. Han kom seg raskt unna og klarte å løpe i sikkerhet, sier Madsen.

Nordmannen ble ikke mer alvorlig skadd enn at han så kampen. Madsen traff ham igjen i en busskø etterpå, og da klagde han over smerter i låret.

TOTALT KAOS: Politiet gikk til angrep på United-fansen med batonger, og engelskmennene ble presset bakover. - Det er helt utrolig at dette ikke ble styggere, sier Steinar Madsen til Dagbladet.no. Foto: AP
TOTALT KAOS: Politiet gikk til angrep på United-fansen med batonger, og engelskmennene ble presset bakover. - Det er helt utrolig at dette ikke ble styggere, sier Steinar Madsen til Dagbladet.no. Foto: AP Vis mer

- Vi har ikke hørt noe om dette, heldigvis. For hvis han hadde vært alvorlig skadde hadde vi nok blitt underrettet av politiet, sykehuset eller ved at vedkommende selv hadde tatt kontakt, sier Arne B. Hønningstad ved den norske ambassaden i Roma til Dagbladet.no.

- Falt som dominobrikker

Ifølge den britiske ambassaden i byen ble ti engelskmenn knivstukket i forbindelse med bråk før og etter kampen.

Steinar Madsen har reist mye med United og er sjokkert over det som skjedde på Olympiastadion i går kveld.

- Politiet overreagerte totalt. Det startet med litt kasting av flasker fram og tilbake. Jeg vet ikke hvem som begynte, men politiet gikk bare inn på vår side, sier han.

Selv sto han sammen med noen andre nordmenn rundt 30 meter unna «fronten» politiet angrep.

- Men fronten kom ble presset nærmere og nærmere oss, og etter hvert var vi bare ti meter unna. Det så veldig stygt ut en periode, og det er i hvert fall ikke politiets fortjeneste at det gikk bra. Folk ramlet omtrent som dominobrikker, og det var såvidt jeg klarte å holde meg på beina.

- Er det verdt det?

- Nordmann knivstukket før United-kampen

I pausen sa Madsen eldre folk i korridorene som gråt. De var sjokkert over scenene som fikk kameramenn og fotografer til å vende linsene mot tribunen i stedet for mot banen.

- Du begynner å lure på om det er verdt det. Dette er noe av det verste jeg har sett og det kunne endt skikkelig ille, sier Madsen.

United-supporterne ble holdt igjen på stadion i nesten to timer, og da viste arrangørene triumfen fra Champions League-finalen i 1999 på storskjerm. Et lite plaster på såret i hvert fall.

- Det var ingen konfrontasjoner med Roma-fansen etter kampen, for de hadde jo dratt for lengst.

UEFA-talsmann William Gaillard sier de nå skal granske det som skjedde på Olympiastadion.

- Jeg så bare deler av det som skjedde. Jeg så gjenstander bli kastet og at politiet gikk til angrep. Vi er definitivt for dempet politiaksjonering, for eksempel ved bruk av sikkerhetsvakter som kan håndtere situasjoner bedre enn opprørspoliti. Nå får vi gå gjennom det som skjedde, og se hvilken rolle United-fansen hadde i bråket, sier han til nyhetsbyrået PA.

- Nordmann knivstukket før United-kampen
- FALT SOM DOMINOBRIKKER: Steinar Madsen forteller at de - selv om de ikke sto ved fronten - hadde problemer med å holde seg på beina.