Nordmann leder verdens tøffeste hundeløp

Hundekjøreren Robert Sørlie er den første nordmannen som leder verdens tøffeste hundesledeløp, Iditarod i Alaska.

Følg løpet på Roberts egne hjemmsider og

hjemmesida for hundekjørere.

Robert Sørlie er første nordmann i historien som leder

Iditarod

.

Robert Sørlie har overrasket konkurrentene i verdens tøffeste hundekjøringsløp. Søndag forsvant han ut på

ny etappe

med solid ledelse i Iditarod.

- Det er helt rått. Robert kan vinne løpet, noe som vil være utrolig stort, forteller Sørlies kontaktperson i Norge, Frode Galaaen til NTB.

Det gjenstår å se om Robert Sørlie kommer først i mål over helgen. Mye kan fortsatt endre seg under de ekstreme forholdene i Alaska.

Det 180 mil lange løpet er svært populært og inneholder store pengepremier. Dersom Robert Sørlie skulle vinne, innkasserer han i underkant av 500.000 kroner. I tillegg vil han få en Dodge pickup til en verdi av om lag 400.000 kroner.

Men brannmannen fra Hurdal har allerede sikret seg flere premier. Som førstemann til Rudy vant han reisesjekker fra et amerikansk flyselskap, og som førstemann til Eagle Island fikk han i overkant av 20.000 kroner (halvveispris).

Trent hardt

Løpet startet tirsdag denne uken, og det er ventet at Robert Sørlie kommer i mål enten mandag eller tirsdag. Fortsetter han i samme tempo som han har holdt de siste dagene, kan han ta en historisk seier.

Etter en 24-timershvile søndag var han fortsatt i ledelsen med sine 12 hunder, nesten ni timer foran Jeff King. Slik det ser ut nå, vil kampen om seieren stå mellom Sørlie, King og Martin Buser. De to sistnevnte er historiske i Iditarod og har vunnet flere ganger tidligere.

Robert Sørlie deltok for første gang i Iditarod i fjor og reiste hjem med en 9. plass. I år har han tatt opp lån for å kunne delta i løpet.

- Han er enormt systematisk, og gir hundene svært godt stell. Før løpet har hundene hans fem-seks tusen kilometer i beina. Konkurrentene hans har nok ikke mer enn halvparten, forteller Galaaen.

(NTB)

I 2001</B> vant Robert Sørlie Finnmarksløpet, Europas lengste hundesledeløp.