Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann markerte seg i tysk fotball

I går var det Erling Braut Haaland som var sterkt involvert i Borussia Dortmunds 4-0-seier. I dag var Håvard Nielsen svært sentral da Greuther Fürth tok ett sterkt poeng mot topplaget Hamburger SV.

TOMÅLSSCORER: Håvård Nielsen scoret to mål i dagens kamp mot Hamburg SV.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Håvård Nielsen scoret to mål i dagens kamp mot Hamburg SV. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
  • Greuther Fürth - Hamburger SV 2-2

Håvard Nielsen skulle markere seg sterkt da hans Greuther Fürth sikret ett poeng mot storlaget Hamburg i 2. Bundesliga - som er nivå to i tysk fotball. Nielsen scoret nemlig begge målene til hjemmelaget.

Den tidligere Vålerenga-spilleren åpnet ballet da han etter en drøy halvtime sterkt nikket ballen i mål etter et innlegg fra Maximillian Wittek.

Den tyske storklubben Hamburg skulle likevel snu kampen da det var spilt en drøy time.

Joel Pohjanpalo utliknet til 1-1 like før pause, før bortelagets Jeremy Dudziak satte inn 2-1 like etter hvilen.

Det så ut til å ende med et surt hjemmetap for Greuther Fürth, men tre minutter på overtid dukket Nielsen opp igjen. Med egen keeper oppe på corner havnet ballen plutselig i føttene på nordmannen, som hamret ballen i nettaket.

Lagkameratene kom stormende til etter målet, men Nielsen selv veivet de vekk for å holde avstand under feiringen.

Målet sørget for at det ble 2-2. Det var også det siste som skjedde i kampen.

Scoringene var nordmannens fjerde og femte på de siste sju kampene.

Det ene poenget gjør at det er åtte poeng opp til Stuttgart på 3.-plass, som gir kvalikspill til 1. Bundesliga. Arminia Bielefeld topper sju poeng foran Hamburg med åtte kamper igjen.

Også Leo Skiri Østigård gjorde en god figur i 2. Bundesliga søndag. Han spilte hele kampen som midtstopper da St. Pauli slo Nürnberg 1-0 hjemme.

De tre poengene var kjærkomne. Seieren gjør at Østigård og lagkameratene nå er seks poeng unna nedrykk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!