RÅSTERK: Truls Engen Korsæth viste stor kjørestyrke da han ble nummer tre i årets U23-utgave av Flandern rundt. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
RÅSTERK: Truls Engen Korsæth viste stor kjørestyrke da han ble nummer tre i årets U23-utgave av Flandern rundt. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

Nordmann nummer tre i U23-Flandern

- Han er en brutal rytter, sier landslagssjefen.

OUDENAARDE/OSLO (procycling.no): Tempohesten Truls Engen Korsæth syklet meget godt i U23-utgaven av Flandern rundt.

Nordmanenn kom seg egenhendig opp til det avgjørende bruddet da det gjensto omtrent ti kilometer.

Men i den siste bakken, Eikenberg, klarte ikke 21-åringen å følge Alexander Edmondson og Gianni Moscon.

Mot slutten klarte han nesten å ta igjen duoen, men måtte ta til takke med tredjeplass til slutt, syv sekunder bak vinneren Edmondson.

- Det var hardt. Jeg datt av litt i den nest siste bakken, men kom meg opp igjen i nedoverbakken, sier Korsæth til procycling.no.

- Jeg falt av i den siste bakken og bestemte meg for å kjøre det jeg hadde. Heldigvis klarte jeg å holde unna for de som kom bak.

- Følte meg veldig bra
Allerede før den tid hadde det vært mange angrepsforsøk, men det var opp steinbratte Koppenberg med drøyt 20 kilometer igjen det virkelig sprakk opp.

Da var det Korsæth som satt med best av nordmennene.

- Jeg følte meg veldig bra i dag, så jeg er fornøyd. Jeg skulle gjerne hengt på de to foran, men slik er det. Jeg klarte det ikke, men er veldig fornøyd med tredjeplass.

Team Joker-syklisten slet med kyssesyken i fjor, men har slått sterkt tilbake i år.

Kapteinen slet med kneet
En tredjeplass i U23-utgaven av Flandern rundt henger meget høyt.

- Jeg hadde en god høst og fikk trent bra i vinter. Nå føler jeg meg kjempefin.

At det var Korsæth som skulle bli Norges beste, var ingen selvfølge. Det var nemlig Daniel Hoelgaard som var den tiltenkte kapteinen før rittet.

Den spurtsterke nordmannen fikk dessverre problemer underveis.

- Han slet litt med kneet, dessverre. Planen var at jeg skulle sprenge rittet opp Koppenberg, men vi bestemte oss for at jeg heller skulle prøve å henge med de beste. Til tross for at Daniel slet, tror jeg vi skal være fornøyd. Det er synd at jeg ikke klarte å henge på de to foran, men jeg gjorde mitt beste.

- Han er brutal
Det var imidlertid ikke bare Korsæth som imponerte. Amund Grøndahl Jansen var svært offensiv underveis, mens Anders Skaarseth ble nummer syv og Hoelgaard nummer 12.

- Vi har et kjempesterkt lag med både rutinerte og sterke ryttere. Det er en bra sammensetning.

Landslagssjef Stig Kristiansen var selvsagt fornøyd etter rittet.

- Du har et nytt lag, men det er sterkt?

- Ja, de leverte vel det vi mistenkte de kunne. Truls og Anders er litt ubeskrevne på dette nivået, men Anders var først over siste bakke i junio-VM i Firenze, sier Kristiansen til procycling.no.

- Truls sin kjørestyrke trenger vi ikke å diskutere, han er en brutal og sterk rytter. Han kommer fra terrenget og sitter godt på sykkelen. Det er ingen ulempe på brosteinen.

PS: I fjor ble Kristoffer Skjerping nummer to i rittet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!