Nordmann på vei mot PGA-touren

Kjemper for å møte Tiger.

Henrik Bjørnstad tok en sterk niendeplass og imponerte med fire solide og jevne runder under andre kvalifiseringssteg natt til søndag norsk tid.

Nå gjenstår kun ett hinder for Bjørnstad før han kan spille i PGA-touren.

Bjørnstad skal nå spille seks steintøffe runder under finalekvalet i Florida fra 30. november til 5. desember. Der møter han mange spillere som har spilt på PGA-touren de siste sesongene.

– Gutten tok en stor sjanse og lyktes. Det var ikke mange som mente hans prioriteringer var de rette. Men Henrik har stor kontroll på hvor god han er, forteller sportssjef i golfforbundet Jan-Erik Aalbu i en kommentar.

Bjørnstad er nå sikret en eller annen kategori på den amerikanske Nationwide Tour (tilsvarende Europas Challenge Tour).

De 30 beste i finalekvalet er sikret en plass på neste års PGA Tour. Mens plassene mellom 30 og 50 belønnes med en god kategori på Nationwide Tour.

– Plassen i finalekvalet er spesielt viktig for Henrik, men også for norsk golf. Nå har vi en spiller som vil bryne seg mot de aller beste. Dette vill gi meget gode ringvirkninger i tiden som kommer, påpeker en meget fornøyd Aalbu. (ANB)

AMBISIØS: Henrik Bjørnstad kom seg i natt gjennom andre kvalifiseringsrunde til PGA-touren. Nå gjenstår bare ett hinder før han får spille med Tiger Woods, Vijay Singh og de store gutta hver uke. Foto: SCANPIX
AMBISIØS: Henrik Bjørnstad kom seg i natt gjennom andre kvalifiseringsrunde til PGA-touren. Nå gjenstår bare ett hinder før han får spille med Tiger Woods, Vijay Singh og de store gutta hver uke. Foto: SCANPIX Vis mer