Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann står bak historiens største draktavtale for Arsenal

Verdt 1,5 milliarder kroner. Og Wenger forlenger.

I AKSJON: Bjørn Gulden (midten) passerer Per Egil Ahlsen (t.h.) under cupfinalen mellom Bryne og Brann i 1987. Til venstre er Brynes Jan Madsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix
I AKSJON: Bjørn Gulden (midten) passerer Per Egil Ahlsen (t.h.) under cupfinalen mellom Bryne og Brann i 1987. Til venstre er Brynes Jan Madsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For et snaut år siden ble den tidligere, norske fotballproffen Bjørn Gulden ansatt som toppsjef for den tysk-franske sportsutstyrsgiganten Puma.

Dermed fikk den tidligere Strømsgodset-, Bryne- og Nürnberg-spilleren utstyrsansvaret for blant andre Usain Bolt.

I dag sikret Gulden seg nok en storfisk på Pumas kundeliste, nemlig fotballklubben Arsenal. De rødkledde har for tida Nike som sin draktleverandør, men fra og med 1. juli i år er det Gulden og Puma som skal sørge for at «The Gunners» har orden på utstyret.

Klubben annonserte i dag samarbeidet på sine nettsider.

Historiens største - Arsenal har vært et nøkkelmål for Puma over flere år. Gjennom en klar markedsstrategi og masse entustiasme innen Puma-organisasjonen har vi endelig klart å få i stand denne avtalen med en stor, global fotballklubb, sier norske Gulden til arsenal.com.

Ifølge flere britiske medier, blant annet The Telegraph, skal avtalen være verdt 150 millioner pund over en femårsperiode. Det vil si drøyt halvannen milliard norske kroner, eller over 300 millioner kroner i året. Verdien på avtalen kan også komme til å overstige denne summen hvis enkelte klausuler blir utløst.

Det gjør utstyrsavtalen til tidenes største i engelsk fotball, men trolig ikke lenge.

Manchester United skal nemlig fornye sin avtale med Nike, og den kan komme til å bli over dobbelt så stor som avtalen mellom Puma og Arsenal, hevder The Telegraph.

Wenger forlenger - Dette er et stort øyeblikk for klubben, sa Arsenal-manager Arsene Wenger etter at penn hadde møtt papir i London.

Franskmannen kan kanskje få flere store øyeblikk å glede seg til. For samtidig som den nye utstyrsavtalen ble offentliggjort, kom det også fram at Wenger kommer til å forlenge kontrakten sin med London-klubben.

- Arsene kommer til å forlenge med oss, og når tida er inne kommer vi til å komme med en kunngjøring, sa Ivan Gazidis, som er administrerende direktør i Arsenal.

Det spørs hva Pumas fra før av største stjerne, Usain Bolt, synes om den gigantiske utstyrsavtalen. Jamaicaneren er nemlig Manchester United-supporter på sin hals.

Hele Norges coronakart