Manchester City seriemester i England

Nordmann stormet banen: - Galskap

Manchester City ble Premier League-mestre etter en utrolig snuoperasjon. Etter oppgjøret måtte spillerne hjelpes i sikkerhet da banen ble stormet. Midt i kaoset sto en nordmann.

BANESTORMING: Etihad Stadium ble stormet etter Manchester City sikret seriegullet. Foto: AFP
BANESTORMING: Etihad Stadium ble stormet etter Manchester City sikret seriegullet. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre scoringer på fem minutter hadde Manchester City gått fra 0-2 til 3-2 mot Aston Villa, og i samme sleng sikret det gjeve seriegullet.

Etter oppgjøret stormet tusenvis av City-supportere banen, og stjernene måtte fraktes vekk fra banen midt i jubelscenene.

Midt i kaoset på Etihad stadion sto en 31 år gammel norske mann. Han er svoren Manchester City-supporter og har sesongkort på Citys hjemmebane.

Banestormingen søndag var første gang han var med på noe slikt.

- Scenene på stadion og banen var helt sinnssyke. Alt ble snudd så fort, hele stadion gynget. Det var totalt kaos og galskap. Det var ekstremt mye følelser i sving, forteller han til Dagbladet.

31-åringen ønsker å være anonym siden banestorming er ulovlig, og forteller til Dagbladet at handlingen var av det spontane slaget.

- Jeg hadde ikke vært inne på tanken, men jeg reagerte i øyeblikket og stormet banen med de andre supporterne, forteller han.

- Stemningen på tribunen og gressmatta var helt sinnssyk. Kampen hadde nettopp blitt snudd fra håpløshet til eufori, sier han videre.

Den norske City-supporteren filmet disse scenene etter kampslutt. Vis mer

På banen tok 31-åringen inn det han omtaler som «massive inntrykk».

- Sangene, stemningen og jubelen var helt magisk. Jeg hadde aldri vært på gressmatta før, så det var noe helt spesielt.

- Problematisk

Dagbladet har sett mannens egne videooppak av feiringen ute på gresset, men til tross for de elleville jubelscenene, ble det også bevist hvorfor banestorming er ulovlig.

Aston Villa-keeper Robin Olsen ble angrepet da banen ble stormet. TV-bildene viste hvordan angrepet skjedde. Noen supportere løp mot Olsen og hoppet på ham. Olsen fikk så hjelp av sikkerhetspersonell til å forlate banen.

Manchester City postet følgende erklæring på sine hjemmesider etter hendelsen:

«Manchester City vil på det sterkeste be om unnskyldning til Aston Villa-keeper Robin Olsen, som ble overfalt etter sluttsignalet i dagens kamp da fansen entret banen.

OVERFALT: Aston Villas Robin Olsen. Foto: Reuters
OVERFALT: Aston Villas Robin Olsen. Foto: Reuters Vis mer

Den norske banestormeren er klar over at det han var med på var ulovlig, men syns det er idiotisk at enkeltpersoner skal ødelegge en spontan gledesstorming ved å gå til angrep på spillere.

- Det er synd og problematisk at et par personer skal surne til et slikt øyeblikk, men City-fansen tar stor avstand fra slik oppførsel. De menneskene fortjener å bli straffet, mener han.

- Jeg fikk ikke med meg hendelsen da jeg var på banen. Det fikk jeg første vite da jeg så på nyhetene seinere på dagen. Men slike hendelser skal selvfølgelig ikke skje, sier han videre.

- Skjermet spillerne

HELTEN: İlkay Gündoğan ble den store helten med to scoringer. Etter kampen ble spillerne skjermet av sikkerhetsvaktene. Foto: Reuters
HELTEN: İlkay Gündoğan ble den store helten med to scoringer. Etter kampen ble spillerne skjermet av sikkerhetsvaktene. Foto: Reuters Vis mer

31-åringen forteller at han ikke fikk kontakt med noen av Manchester City-heltene mens han var nede på banen. TV-bildene viste vaktlag som var i regelrette basketak med fans som ville berøre heltene sine.

- Jeg kom ned ganske seint sammenliknet til de første tilskuerne som stormet banen. Sikkerhetsvaktene skjermet spillerne fort, så jeg var egentlig aldri i nærheten. Jeg gikk bare rolig rundt på gressmatta og nøt øyeblikket.

Videre beskriver han fansen som ekstremt engasjerte og lojale mot klubben.

- Man reagerer sterkt i slike øyeblikker. City skal jo alltid gjøre det vanskelig for seg selv. Jeg hadde nesten mistet troa på 0-2, men så skjedde det «umulige» igjen. Vi gjør det ikke lett for oss selv, men det var utrolig deilig at de sikret ligagullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer