Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann styrer Team Sky i vårklassikerne

Gabriel Rasch nyter tillit i britisk lag.

EN MANN FOR KLASSIKERNE Gabriel Rasch var en viktig hjelperytter for Team Sky på brosteinen. Nå skal han hjelpe laget fra følgebilen under Paris-Roubaix. FOTO: Stian Lysberg Solum/Scanpix
EN MANN FOR KLASSIKERNE Gabriel Rasch var en viktig hjelperytter for Team Sky på brosteinen. Nå skal han hjelpe laget fra følgebilen under Paris-Roubaix. FOTO: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

(procycling.no): I fjor var Tour de Romandie debuten som sportsdirektør i Sky for Gabriel Rasch.

Årsaken var at han ønsket å kjøre et siste Paris-Roubaix som aktiv sykkelrytter først. Rasch var en eminent hjelperytter for Thor Hushovd i klassikerne i både Crédit Agricole og Cervélo TestTeam - før han ble hentet til det britiske stjernelaget.

• Glad i sykling? Følg procycling.no på Facebook!

Som Garmin-rytter i 2011 hadde «Gabba» sitt livs dag på sykkelen, og ble nummer 23 i Paris-Roubaix etter å ha blitt beordret bakover i feltet for å hjelpe Hushovd.

Erfaringen fra brosteinsklassikerne er en av grunnene til at Sky rydder plass til holeværingen i følgebilen.

- Det er Servais (Knaven) og jeg som tar oss av vårklassikerne, bekrefter Rasch overfor procycling.no.

Arvesen til Italia? I fjor hadde Kurt Asle Arvesen oppdraget. Eresfjordingen har gått fra coach til sportsdirektør, og det ryktes at Giro d´Italia er aktuelt for nordmannen.

- Foreløpig kan jeg kun bekrefte Tour Down Under, sier 39-åringen.

Rasch har fått beskjed om at han sesongåpner på Mallorca, før enten Haut Var eller Algarve venter.

Sky til Langkawi Deretter skal 38-åringen - og Team Sky - til Malaysia for første gang.

- Dette blir første gang for oss. Vi trenger et etapperitt for rytterne som ikke skal til Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico, forteller Rasch.

Som deretter altså tar fatt på de vante vårklassikerne: Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt, GP Schjeldeprijs og Paris-Roubaix.

PS! Lars Petter Nordhaug er neppe aktuell for Tour of Langkawi ettersom han trolig stiller til start i Milano-Sanremo.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling