Sykkel:

Nordmann trener med skandalelaget Astana

Håper å reise hjem med proffkontrakt.

SITT LIVS SJANSE: Truls Engen Korsæths inkludering på VM-laget i Doha overrasket nok mange, men 23-åringen overrasket stort. Nå får han muligheten til å vise seg fram hos Astana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SITT LIVS SJANSE: Truls Engen Korsæths inkludering på VM-laget i Doha overrasket nok mange, men 23-åringen overrasket stort. Nå får han muligheten til å vise seg fram hos Astana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Truls Engen Korsæth reiste lørdag til spanske Calpe for å slutte seg til Astana Pro Teams treningsleir.

Joker Byggtorget-rytteren har på eget initiativ tatt kontakt med WorldTour-laget og får nå muligheten til å vise at han fortjener proffkontrakt med laget foran 2017-sesongen.

– Det er noe han har ordnet på egenhånd. Jeg har hatt kontakt med en del lag i etterkant av VM, men har ikke fått noe respons på det. Han har tatt litt initiativ selv, og har fått kontakt med Astana. For min del er ikke det det første laget jeg tenker på, når jeg vurderer framtidige lag for våre ryttere, sier agent og sportsdirektør, Gino Van Oudenhove, til procycling.no.

Strålte for Norge i Doha

23-åringen slet med sykdom i første del av sesongen. Tilbake i konkurranse imponerte han raskt og tok årets første seier under 2.2-rittet Tour de Gironde.

I høst skremte han vannet av en del proffryttere da han ledet 1.1-rittet Kampionshap van Vlaanderen et par hundre meter før mål.

I samme tidsrom ble det klart at var den eneste norske rytteren fra kontinentalnivå som fikk plass på nimannslaget i eliteklassen under VM i Doha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer