Nordmann vant ATP-turnering

Tennisspilleren Jan Frode Andersen vant i dag ATP-turneringen Wartburg Open i tyske Eisenach.

Nordmannen satset alt på en hard velplassert serve da han hadde to matchballer i andre sett. Belønningen ble seier, 50 verdifulle ATP-poeng og 30 000 kroner i premiepenger. Seieren betyr også et sprang på verdensrankingen. Før turneringen var han rangert som nummer 232 i verden, etter finaleseiren ligger han på rundt 185. plass.

Lå under

Nordmannen, som var useedet før turneringen, slo brasilianeren Francisco Costa i finalen med settsifrene 7-6, 6-3. Andersen lå under 3-0 i tiebreaket i første sett, men klarte likevel å vinne med 7-5.

- Dette var ufattelig deilig, sier en lykkelig Jan Frode Andersen til Dagbladet.no.

Han vant sin første turneringen i Budapest, like etter at han ble proffspiller i 1997. Siden har det ikke blitt noen flere turneringsseire.

- Jeg har vært i fire finaler siden dengang, men uten å vinne. Det gjorde meg frustrert, sier Jan Frode.

Roligere spiller

Nå er han bare glad. I mars og april i år jobbet han hardt med forberedelsene til årets grussesong. Nå høster han fruktene.

- Jeg er blitt mye roligere på banen, servene er raskere og konsentrasjonen er blitt bedre, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no

Tirsdag starter Jan Frode Andersen i en ny turnering i Frankrike, før han skal spille i tysk Bundesliga og Davis Cup mot Hellas.