Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmann vant prestisjefullt trappeløp i New York

Thorbjørn Ludvigsen først opp Empire State Building.

TRANGT OM PLASSEN: Løpet startet i førsteetasje og over 1 500 trapptrinn seinere var Thorbjørn Ludvigsen førstemann i 86. etasje. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix
TRANGT OM PLASSEN: Løpet startet i førsteetasje og over 1 500 trapptrinn seinere var Thorbjørn Ludvigsen førstemann i 86. etasje. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Thorbjørn Ludvigsen vant den årlige konkurransen om å bli førstemann opp de 1.576 trappetrinnene til 86. etasje i den ikoniske New York-skyskraperen Empire State Building.

25 år gamle Ludvigsen, som kom på andreplass i fjor, sa at det «føles bra» å vinne konkurransen, skriver nyhetsbyrået AP.

Nordmannen brukte 10 minutter og 6 sekunder opp trappene.

Vanligvis er mål på det verdenskjente landemerkets observasjonsplattform, men på grunn av dårlig vær måtte målstreken flyttes innendørs.

- Det har vært et av mine mål å vinne, sa Ludvigsen, som fikk et trofé som er formet som det som var New Yorks høyeste bygning inntil i fjor.

500 løpere var påmeldt. I kvinneklassen vant australske Suzy Walsham for femte gang.

(NTB)

VANT: Thorbjørn Ludvigsen. EPA/ANDREW GOMBERT/NTB Scanpix
VANT: Thorbjørn Ludvigsen. EPA/ANDREW GOMBERT/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart