DEPPER: Vegard Stake Laengen måtte mandag se Tour de France-plassen forsvinne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DEPPER: Vegard Stake Laengen måtte mandag se Tour de France-plassen forsvinne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Nordmanns Tour de France-drøm knust

- Jeg trodde jeg skulle stå på startstreken

(procycling.no): Vegard Stake trodde han skulle sykle Tour de France. Mandag kom kontrabeskjeden.

TV 2 sa i sin sportssending klokka 21:25 at 25-åringen var vraket til treukersrittet.

- Det stemmer at jeg ikke sykler touren. Jeg fikk beskjeden mandag ettermiddag, forteller Stake Laengen til procycling.no.

Det var en overraskelse for Asker-syklisten som bare har vist bedre og bedre form utover i sesongen. Den siste uka har trenere og sportsdirektører skrytt av nordmannens innsats. Derfor så Stake Laengen fram til Tour de France-start.

- Jeg trodde jeg skulle stå på startstreken i Leeds. I helga gjorde jeg jobb for tre-fire av lagkameratene mine for å forsvare den gule trøya til Romain Feillu i Ronde de l'Oise. Det bare forsterket troen på at jeg kom til å kjøre i Frankrike.

- Irrelevant når jeg er den jeg er
Likevel kom tilbakeslaget mandag, dagen etter at Ronde de l'Oise var ferdigsyklet. Grunnen for at han ble vraket var at han ikke er god nok til å kjempe om de beste posisjonene når det drar seg mot massespurt.

- Jeg føler det er irrelevant når jeg er den ryttertypen jeg er. Jeg er offensiv og går i brudd, da synes jeg ikke det betyr at jeg ikke slåss på sykkelen når det drar seg mot massespurt. Jeg følte de kom med grunnen mest for å ha noe å gi meg til svar på hvorfor jeg ikke får sykle.

Dermed glapp 25-åringens drøm. Helt siden det franske laget fikk wildcard til verdens største sykkelritt har han håpet å få plass.

- De første timene etter at jeg fikk beskjeden har jeg deppet. Men jeg skal ikke la meg knekke. Allerede nå har jeg en voldsom lyst på å komme sterkere tilbake. Nå vil jeg vise dem at jeg fortjente en plass i Tour de France, forteller Stake Laengen.

Snudde tung sesong
25-åringen hadde en trøblete vårsesong hvor han aldri kom opp på sitt vante nivå.

Les også: Hevder vektfokus kan ha ødelagt vårsesongen

De siste to månedene har han hevdet seg og kjørt aktivt. I Frankrike har han kjempet om flere triumfer, men ikke nådd helt opp. Det holdt ikke for lagsjefen Emmanuel Hubert.

- Han så meg mye da jeg kjørte dårlig tidlig i år, men det er andre sportsdirektører og trenere som har fulgt meg og laget de siste rittene. Det er litt surt at han ikke har vært med og sett hva jeg er god for og bare har fått høre det fra de andre lederne. Kanskje kunne det vippet uttaket i min favør.

25-åringen må nå konsentrere seg om andre ritt. Første mulighet til å vise seg fram er Norgesmesterskapet på Eidsvoll. I høst kommer det flere ritt av typen han har kjørt bra i de siste månedene. Der lover Stake Laengen å fortsette å sykle offensivt for å jakte videre på årets første seier.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

MERKELIG GRUNN: Vegard Stake Laengen forstår ikke sjefens begrunnelse for vrakingen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MERKELIG GRUNN: Vegard Stake Laengen forstår ikke sjefens begrunnelse for vrakingen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer