Nordmenn i Premier League-trøbbel – bare King er i siget

Premier League blir en ny fest for fotballinteresserte, men det ser grått ut for Norges del. Ørjan Håskjold Nyland og Mohamed Elyounoussi sliter med spilletid.

I SLAG: Joshua King er eneste nordmann i Premier League med ganske lyse utsikter denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I SLAG: Joshua King er eneste nordmann i Premier League med ganske lyse utsikter denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Fredag var Alexander Tettey (33) ikke engang med i Norwichs kamptropp mot Liverpool. Det endte med et stortap på Anfield for den nyopprykkede klubben.

Det et ventet at Tettey får en tilbaketrukket rolle i det som trolig blir hans siste sesong i Norwich.

Enda verre er situasjonen for Nyland i Aston Villa. Han spilte lenge fast på laget før han ødela en akillessene ved nyttårstider. 28-åringen har kontrakt fram til sommeren 2021.

Villa har kjøpt inn meget gode Tom Heaton for nær 90 millioner kroner. Han har som ventet tatt førstekeeperplassen i klubben.

Dermed kan det ligge an til en problematisk sesong for Nyland når han er helt friskmeldt. Lovre Kalinic blir en tøff konkurrent i kampen om å bli annenkeeper.

Bråstopp

Elyounoussis overgang til Southampton på en kontrakt ut 2022/23-sesongen har ikke gledet ham så mye utover lønnsutbetalingene. «Moi» er helt ute i kulda. Manager Ralph Hasselhüttl åpnet i forrige uke for at nordmannen kanskje burde skifte beite.

For Elyounoussi og Nyland kan et utlån eller salg kanskje bli aktuelt om kort tid. Overgangsvinduet er ikke stengt i Italia, Tysland, Spania og Frankrike.

Den eneste nordmannen som ser ut til å kunne få en ny solid sesong, er Joshua King. Han har en bra posisjon i Bournemouth og vil få mye spilletid når han er skadefri.

Kings avtale løper til sommeren 2021.