Nordmenn i toppkamp: - Vi møter et av Europas beste lag

David mot Goliat i kveldens Champions League-runde.

 TØFF START:  Christian O`Sullivan fikk en tøff start i ny klubb. Nå møter han tyske Rhein-Neckar Löwen i Kristianstad i Sverige. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TØFF START: Christian O`Sullivan fikk en tøff start i ny klubb. Nå møter han tyske Rhein-Neckar Löwen i Kristianstad i Sverige. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

• IFK Kristianstad - Rhein-Neckar Löwen på Viasat Sport kl. 19.30

(Dagbladet): I kveld tar den svenske nykomlingen IFK Kristianstad imot Bundesliga-gigant Rhein-Neckar Löwen i Champions League. Kristian Bjørnsen (26) og Christian O`Sullivan (24) møter Harald Reinkind (23) fra den tyske storklubben som har vunnet ti av ti kamper hjemme i Bundesligaen.

- Vi møter et av Europas beste lag, med verdensstjerner på nesten hver posisjon. De har gjort det veldig bra i starten av denne sesongen. Det blir en tøff kamp for oss, spesielt siden vi er så ferske, sier IFK Kristianstad-spiller Kristian Bjørnsen til Dagbladet. 

- Viktig for det norske landslaget TV 2s håndballekspert Bent Svele forteller til Dagbladet at det Rhein-Neckar Löwen burde trekke det lengste strået.

- Men med full hjemmehall i Sverige kan det bli en utfordring, sier han.

Han er klar på at matchingen de norske spillerne får i Champions League er svært viktig for det som skjer på landslaget, og at nordmennene allerede har overbevist i den foregående sesongen.
 
- Den har vært voldsom, og Bjørnsen kom med på rundens lag for litt siden. Det er klart at det er viktig for ham, men også for det norske landslaget at spillerne får en så tøff spillearena som mulig, sier Svele. 
 
- Jeg har fått mye tillit helt fra jeg kom og frem til nå. Jeg har spilt nesten samtlige minutter som det går an å spille, og da får man mange sjanser til å gjøre mange mål og til å vise seg frem. Jeg har også vært heldig å få ta mange straffer, så jeg får pynte litt på statistikken, sier høyrekant Bjørnsen.

Møter gammel kollega
På motsatt banehalvdel venter landslagskollega og tidligere klubbkamerat Harald Reinkind. Bjørnsen og Reinkind har lang fartstid i Fyllingen Håndball, og etter seks år i sammen i Bergen dro de hvert til sitt i Europa.

- Jeg har aldri spilt mot han på toppnivå på denne måten før. Men det blir kjekt å spille mot han og få kjenne litt på det også, sier Bjørnsen, knappe to uker før de to landslagskameratene møtes til samling med Norge.

Vokser i rollen som playmaker Den gamle Bækkelaget-spilleren Christian O`Sullivan har også gode meritter å vise til fra tiden i norsk eliteserie, og herjet i hjemklubben i sesongene før han dro østover. 24-åringen forteller at det var tøft å finne sin rolle som playmaker i den nye klubben i fjor. I oktober 2014 fikk han også albuen ut av ledd.

- Alle sier at det første året er det vanskeligste. Da jeg tok albuen i starten av oktober i fjor så gjorde det at jeg ikke føte at jeg var i noe god håndballform før i januar. Jeg har fått mye mer selvtillit siden det og blitt mye tryggere på meg selv - både i spill og i laget, forteller playmakeren til Dagbladet.

- Det hjelper også å være skadefri, legger han til.

Om supertalentet Reinkind som venter på motsatt banehavdel, har 24-åringen følgende å si:

- Jeg ser mer frem til å møte ham før og etter kampen, enn under. Han er en veldig bra spiller. Han har hatt en utrolig god sesong og fått spille masse for et av verdens beste lag, sier O`Sullivan.

23 år gamle Harald Reinkind har spilt i Bundesligaen siden høsten 2014, og lanslagssjef Christian Berge ser på unggutten som en av en av Norges nøkkelspillere til EM 2016.

- Det blir viktig at vi gir han lite tid i angrep, vi må komme fram i kroppen. Han er vanskelig å blokke. Jeg får prøve å utfordre litt på fart framover og komme litt på halvdistanse, sier O`Sullivan om møtet med landslagskollegaen.

- Blir bærebjelker for det norske landslaget Reinkind konkurrerer med Alexander Petersson på høyrebacken i klubblaget, men har likevel gjort gode innhopp for den islandske landslagsspilleren. 

- Peterson vært ute med litt skader, og det har gitt Reinkind muligheter. Det er klart at de har et enda tøffere kampprogram enn gutta fra Sverige. Nå har han tatt steget og gjort det veldig bra. Han er i utvikling og det er viktig, også for landslaget, sier Svele.

- De unge spillere som reiser ut blir bærebjelker for hele det norske landslaget, legger han til.

For IFK Kristianstad stiller også nyankomne Inge Aas Eriksen til kamp. 21-åringen forlot Stord juli 2015 til fordel for den svenske toppklubben.

Landslaget skal ha samling i Oslo 2. november før Golden League-turneringen i Nadderud-hallen påfølgende helg. Da møter Norge Island, Danmark og Frankrike.