Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn involvert i svensk drama: - Jeg klarer ikke å si noe. Det er helt utrolig

IFK Nörrkoping er seriemestere i Sverige for første gang på 26 år.

JUBEL: Slik feirer Norrköping-leiren etter seriegullet i Allsvenskan, hvor flere nordmenn var involvert i gullkampen.
Foto Andreas Hillergren / TT kod 10600
JUBEL: Slik feirer Norrköping-leiren etter seriegullet i Allsvenskan, hvor flere nordmenn var involvert i gullkampen. Foto Andreas Hillergren / TT kod 10600 Vis mer

(Dagbladet): Seriefinalen i Allsvenskan ble et et drama med en nerve og spenning man sjelden opplever.

Hele tre lag kjempet om seriegullet i Sverige. Kun ett poeng skilte mellom IFK Norrköping på tabelltopp og IFK Göteborg på andreplassen, mens også AIK var på skuddhold tre poeng bak serielederen.

Det ble imidlertid aldri noen jubeldag for Haitam Aleesami og IFK. For Norrköping gjorde jobben borte mot Åge Hareides Malmö, hvor både Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem var med fra start.

Den norske trioen klarte imidlertid aldri å gi landsmannen Aleesami den hjelpen hans lag behøvde. Emir Kujovic sendte Norrköping i ledelsen i Zlatan Ibrahimovic' hjemby, før islendingen Arnór Ingvi Traustason punkterte kampen på overtid og sørget for elleville jubelscener i Sverige.

Da var det ingen tvil lenger: Norrköpping er seriemestere i Sverige. Det er deres første seriegull siden 1989.

- Det er helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt ubeskrivelig. Det er det største som har hendt meg på fotballbanen, sier Kujovic til C More.

- Den største dagen i mitt liv Like målløs var trener Janne Andersson.

FØLELSER: Det er 26 år siden Norrköping tok gull i Allsvenskan. Det utløste sterke følelser etter at seriegullet var et faktum.
Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
FØLELSER: Det er 26 år siden Norrköping tok gull i Allsvenskan. Det utløste sterke følelser etter at seriegullet var et faktum. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix Vis mer

- Jeg klarer ikke å si noe. Det er så uhørt bra. Det er verdensklasse. For en gjeng, sier suksesstreneren.

- Det er den største dagen i mitt fotballiv. Alle som jeg elsker, er her, bortsett fra mine barn og min kone. Jeg skulle ønske de også var her på denne store dagen, supplerer lagkaptein Andreas Johansson.

Sendte stikk Han benyttet også muligheten til å sende et stikk til konkurrentene.

- Det er ingen som har hatt troa på oss, men vi vinner gullet helt fortjent. Vi har spilt den beste fotballen i hele år, mener Johansson.

IFK Göteborg tok sølvet etter 2-2 borte mot Kalmar, mens spilte uavgjort mot Örebro og kapret bronsen. Regjerende mester Malmö, med Hareide, Berget og Wolff Eikrem, endte på en skuffende 5. plass.

BEVISET: Her mottar Norrköping beviset på at de har vært Sveriges beste lag i 2015. 
Foto Janerik Henriksson / TT kod 10010
BEVISET: Her mottar Norrköping beviset på at de har vært Sveriges beste lag i 2015. Foto Janerik Henriksson / TT kod 10010 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling