Nordmenn kommer ikke til EM

Norske supportere som planla å se kampen mellom Norge og Jugoslavia i Belgia i kveld kom ikke fram før kampstart på grunn av innstilte flyavganger på Gardermoen.

Flere norske supportere skulle reist med British Airways til London i dag og deretter videre til Belgia. Men de ble rammet av ringvirkninger av problemer på Heatrow i London.

Selv om fotballtilhengerne sjekket inn på Gardermoen allerede klokka 7 i dag tidlig, fikk de ikke reise fra flyplassen før 1930 i kveld. Dermed rakk de aldri fram til starten på Norge - Jugoslavia-kampen klokka 2045.

- Vi er rasende på British Airways, sa fire av supporterne til Dagbladet.no før de endelig fikk ta av mot Brussel i kveld.

Problemene som lammet nesten all flytrafikk på Heathrow i går, skyldtes at datasentralen som styrte radaren på Heatrow brøt sammen. Disse problemene forplantet seg til dagens trafikk og til flyplasser omkring i Europa.

British Airways hadde innstilt tre avganger fra Gardermoen i dag. To av flyene skulle til London. En del passasjerer er booket om til SAS sine maskiner, men mange kom ikke med i første omgang. Braathens har hatt fulle fly, og har derfor ikke hatt mulighet til å hjelpe det britiske flyselskapet så mye i dag.