Nordmenn med respekt

Svenske toppfotballspillere har rangert de beste spillerne i Allsvenskan. Nordmennene nyter stor respekt.

(Dagbladet.no): Det svenske fotballmagasinet Offside har spurt 142 spillere i Allsvenskan anonymt om med- og motspilleres kvaliteter. Alle spillerne har gitt karakterer fra 3 til ett poeng til spillerne som er best på sine områder.

På lista figurerer nordmennene høyt oppe. Det gjør også andre spillere med fortid i den norske Tippeligaen.

Sveriges Televisjon har gjengitt hele lista. Blant forsvarerne er Jon Inge Høiland rangert som den tredje vanskeligste spilleren å komme forbi.

I kategorien «Gjør mest for laget» kommer han på en delt fjerdeplass. Der ligger den tidligere Viking-stopperen Toni Kuivasto på tredjeplass. Kuivasto er også rangert som den tredje beste hodespilleren blant alle forsvarerne i Allsvenskan.

Offensive nordmenn

Høiland og Kuivasto gjør det også godt når de offensive kvalitetene blir rangert. Høiland rangeres som den nest beste offensive forsvarsspilleren, mens Kuivasto her er på femteplass.

Høiland har seriens nest beste oppspillsfot, mener kollegene. Samtidig har han satt seg i respekt defensivt også. Sammen med Kuivasto rangeres Høiland som den nest mest taklingssterke forsvarsspilleren.

Fjørtoft briljerer

Karl-Oskar Fjørtoft har vist Sverige at nordmenn kan mer enn å sparke ballen langt. Det har gitt ham en overlegen seier i kåringen om Allsvenskans beste spillefordeler. Forøvrig er eks-Vålerenga og Raufoss-spilleren Johan Arneng rangert som nummer to i den kategorien.

I tillegg mener de svenske toppspillerne at Fjørtoft er den midtbanespilleren som gjør mest for laget. Selv om teknikken hans bare rangeres som fjerde best i Allsvenskan.

Johan Arneng gjør det også sterkt i kåringen. Sammen med eks-Brynespiller Pierre Gallo er han en av de hjemvendte svenskene som har imponert kollegene.

Pa Modou Kah imponerer også. Han regnes som den fjerde beste hodespilleren på midtbanen. Men Kah får ikke bare ros. Sammen med Tobias Grahn havner han på topp-fem lista over midtbanespillere som ikke gjør en god nok jobb defensivt.

GJØR MEST FOR LAGET: Ingen andre midtbanespillere i Sverige gjør mer for laget sitt enn Karl-Oskar Fjørtoft, mener kollegene hans i den svenske toppdivisjonen.