Nordmenn støtter Beckham

Englands mest utskjelte fotballspiller David Beckham får nå massiv støtte fra Norge. To norske Liverpool-fans har startet en underskriftskampanje for Manchester United-spilleren - og støtteerklæringene strømmer på.

En skulle gjerne trodd at det var to norske Manchester United-supportere som var hjernene bak Beckham-kampanjen, men den gang ei: To Liverpool-fans måtte ta grep.

- Underskriftskampanjen virker litt sterkere når det er to Liverpool-fans som står bak kampanjen. Meningen er å gå på tvers av klubbinteressene, forteller Svein Are Tjeldnes (25) til Dagbladet :på nettet.

Sammen med sin kamerat Torkil Grindstein (25) laget han Internett-siden for en knapp uke siden. Allerede nå har nærmere 500 personer fra ulike land skrevet under på støtteerklæringen.

- Det er artig at vi har fått så stor respons så fort. Det hadde jeg ikke trodd, sier Svein Are. Han og kameraten Torkil legger fortløpende ut de mange støtteerklæringene. Når mange nok har skrevet under, vil gutta så få sendt underskriftene til Manchester United og Beckham.

Nok er nok

På guttas Beckham-side står det følgende:

'NOK ER NOK Stopp plagingen av Beckham, hans familie og venner. Hvis du elsker fotball, må du akseptere at fotballspillere ikke er mer enn mennesker. Vi må ikke gjøre oss dumme og tro at de er guder. Vi må ikke ødelegge spillet som vi elsker så høyt....
SKRIV UNDER her og protester på den dårlige behandlingen av BECKHAM!'

- Når seks politifolk må beskytte Beckham mot folk som er glad i sporten, er noe galt, sier Svein Are.

Idéen til Internett-sida ble klekket ut i det Beckham-hetsen startet under VM.

FÅR STØTTE:</B> David Beckham ble syndebukken da England ble slått ut av VM. Nå får han støtte fra uventet hold: Fra to norske Liverpool-supportere!