Nordmenn strømmer til skitunnelen

Norske skiløpere strømmer til den nyåpnede skitunnelen i svenske Torsby. Så langt har godt over halvparten av de besøkende vært nordmenn.

Den 1,6 kilometer lange skitunnelen i fotballtrener Sven-Göran Erikssons hjemby åpnet 16. juni. Siden da har besøket vært jevnt – og mange har kommet over grensa fra vest.

– Jeg anslår at over 50 prosent av de som har vært her er nordmenn, sier virksomhetssjef Mats Westerlund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han hadde regnet med at mange nordmenn vil komme over grensa for å få snøforhold på sommerstid, men hadde ikke drømt om at det skulle skje så fort.

– Tunnelen ligger relativt kort vei fra Oslo, så vi antok at Norge ville være et marked. Samtidig trodde jeg ikke at så mange ville komme allerede de første månedene, sier han.

At ikke like mange svenske skiløpere har funnet veien til Torsby, har han følgende teori om:

– Jeg tror at norske klubber og foreninger er litt mer organiserte på sommerstid enn de svenske. De er gjerne på flere leirer, mens de svenske begynner sine samlinger først på høsten, sier han.

– Kanskje har vi noe å lære av dere her, tilføyer Westerlund.

Han tror også værgudene kan ha bidratt til den store tilstrømningen fra Norge i sommer.

BERØMT GJEST: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er en av nordmennene som har funnet seg til rette på snø under tak. Foto: Scanpix
BERØMT GJEST: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er en av nordmennene som har funnet seg til rette på snø under tak. Foto: Scanpix Vis mer

– Så vidt jeg har forstått har det vært lite snø på Sognefjellet. Det kan være en forklaring.

Denne uka trener 35 studenter fra Norges Toppidrettsgymnas i skitunnelen. Kommende søndag kommer Ole Einar Bjørndalen til Torsby for andre gang, og i oktober er hele skiskytterlandslaget ventet.

– De fleste som har vært her er godt fornøyd med forholdene, og i tillegg er det stor kapasitet. 200 personer kan trene i tunnelen samtidig, sier Westerlund.

(ANB)