Nordmenn tungen på vektskåla da Aalborg ble danske mestere

Erevik stoppet alt - Kristian Kjelling scoret 11.

 JUBELSCENER:  Ole Erevik kunne slippe jubelen løs. Han er dansk mester i håndball.
Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
JUBELSCENER: Ole Erevik kunne slippe jubelen løs. Han er dansk mester i håndball. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpixVis mer

Aalborg hadde med seg åtte måls ledelse til returkampen, og laget stoppet all diskusjon om hvem som er best ved også å vinne bortekampen. Ereviks keeperspill tok motet fra hjemmelaget.

Gjestenes tilhengere vekslet mellom «Vi er mestrene» og «Ole, Ole» myntet på lagets norske keeper.

Framover på banen herjet Kjelling, som ble kampens suverene toppscorer med 11 fulltreffere, hvorav tre på straffe. Håvard Tvedten bidro også og scoret tre ganger foran 4800 tilskuere.

Aalborg er dansk mester for annen gang, tre år etter den første tittelen. Kolding var stor favoritt til å bli mester, men kom til kort i finalen.

- Dette har jeg ventet på. Det betyr veldig mye for meg. Jeg har vært assistenttrener i sju år uten å vinne en finale, og så greier vi det i min første sesong som hovedtrener, sa Aalborg-trener Nikolaj Jacobsen.

Aalborg endte ti poeng bak Kolding i serien, men i motsetning til i Norge er det sluttspillet som teller i Danmark.

- Jeg tok en grundig prat med spillerne rundt juletider. Jeg syntes ikke at vi presterte og presenterte oss ordentlig som et lag. Det må jeg si at de virkelig har gjort siden, sa Jakobsen.

Begge lag er klare for mesterligaen neste sesong.

(NTB)